26

TV musi być chyba kineskopowy ? nie zadna plazma, flatrony i te inne wynalazki ... chyba ze sie myle ?

"wszystko się kiedyś kończy......."

27

Tak, kineskop 100hz, sprawdzałem na dwóch modelach:
Sony KV-29LS30
Sony KV-32FX60K
Strzały nie są precyzyjne (bug hunt), ale pojawiają się na ekranie, w przeciwieństwie do LCD, na którym się nie pojawia kompletnie nic, bez względu na odległość. Testowane na:
Sony KDL-46V2000
Posiadam tylko jeden pistolet i muszę przyznać, że precyzyjny to on nawet na 50hz nie jest, ale różnica jest odczuwalna.

28

Nie zapominajmy, że techologia pistoletu jest przynajmniej sprzed 25 lat. Fototranzystory  (a taki czujnik jest w pistolecie) miały długie czasy reakcji i niską czułość bardzo silnie zależne od temperatury. Można by spróbować założyć tam szybki fototranzystor współczesny, co powinnopoprawić celność i precyzję.

29

5eba -> Na moim 100Hz (36" Panasonic) strzały też niby się pojawiają, ale ZUPEŁNIE nie tam gdzie celuję i praktycznie cały czas w tym samym miejscu, niezależnie od tego gdzie się celuję. Całkowicie uniemożliwia to granie, tak więc nie można powiedzieć że na tym telewizorze pistolet działa. Sam trigger działa po drucie, a "strzał" jest wyświetlany na współrzędnych praktycznie losowych, albo inaczej całkowicie zniekształconych przez podwojoną częstotliwość wyświetlania i/albo cyfrową obróbkę obrazu po drodze od wejście video do kineskopu... tak sobie w moim małym rozumku tłumaczę.

Natomiast wczoraj zawiozłem zabawkę do rodziców i na 25" panasonicu 50Hz działa pięknie.
Swoją drogą, był to mały zjazd rodzinny i zabawa w Barnyard Blaster była przednia, mimo że miał być tylko krótki test :-)

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--