Jaka jest semantyka zwrotu "kucaj do miecza"? Atariki tego nie precyzuje.
Chodzi o to, że jak ktoś zrobi coś fajnego, to do miecza ma kucać ta osoba? a może wszyscy inni? Czy może chodzi o jeszcze coś innego? ;)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
atari.area forum » Scena - 8bit » Kucaj do miecza
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jaka jest semantyka zwrotu "kucaj do miecza"? Atariki tego nie precyzuje.
Chodzi o to, że jak ktoś zrobi coś fajnego, to do miecza ma kucać ta osoba? a może wszyscy inni? Czy może chodzi o jeszcze coś innego? ;)
Jestem pod wrażeniem odpowiedzi ?
Źródłem (w naszym środowisku) jest, o ile się nie mylę, Gepard. O ile się wypowie, to może się dowiemy czy to twórczość własna czy .... aaaa... własna, no juz wiem po co Gepard czyta te książki o Krzyżakach ;)
Laoo: to jest mniej wiecej odpowiednik 'bow before the king' :) w wersji amigowcow, i raczej nie jest autorstwa geparda. (choc moge sie mylic)
inna wersja klękaj do berła itp
@Ryszard - Laoo wie, dlaczego tutaj rzucilem emotikona; Twoja rowniez nie byla na temat.
Wciąż tylko nie wiem w jakim dokłądnie kontekscie można tego używać. Jak napiszę demo zabijące scene, to wszyscy będą mi kucać do miecza, czy ja będe do niego kucał?
Hm... w sumie 'bow before the king' to fajny materiał na tytuł dema ;)
Inni maja kucac, ale miecz nie jest Twoj, jest blizej nieokreslonym obiektem o ksztalcie podluznym ;)
Szczerze mówiąc, bodajże na ostatnim Quaście ktoś wygenerował hasło "kucaj do sworda" - (nie pamiętam kto i w jakich okolicznościach, stan wymuszonej niepamięci u mnie, jak i zapewne u autora także) :lol:
Ej, a czy to nie było pewnej QuaST'owej nocki, kiedy to na bigscreenie Swordów poleciał film hmm... "przyrodniczy" i tam nie padły owe słowa (bo jakoś dziwnie następnego dnia rozpleniło się to powiedzonko)? :P
ech no co,
ktoś poprosił o film przyrodniczy i dj.Zając odpalił :)
*i chyba Pinek nawet dostarczył taki film już nie pamiętam, a później ktoś się darł kucaj do sworda czy jakoś tak...
dementuje: nie jestem autorem, li tylko propagatorem; niemniej przywlokłem za to inszą wersje powyższej sentencji która to brzmi: WOSKUJ BERŁO GIERMKU...( wersja z radyja maryja: WOSKUJ BERŁO GIEREMKU);):P
Przyznaje że nie wiedziałem o co chodzi z tym " kucaniem " i dlatego byłem troche zawiedziony pierwszą odpowiedzią. Ale napewno nie chciałem nikogo urazić .
z czego pamiętam - "kucaj do SWORDA" wygenerowałem jako pierwszy. Chyba zobaczyłem As'a :D
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Scena - 8bit » Kucaj do miecza
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 64 zapytań