Zeby nie bylo tak, ze nic nie robie na Atari... :)
Kiedys Drac030 pisal do mnie ze MicroSparta DOS po dodaniu obslugi wiecej niz jednej stacji oraz trybu UltraSpeed nie dziala prawidlowo z HDD KMK. W koncu postanowilem to poprawic, ale zrobilem to raczej na czuja.
Pliczek COM dostepny jest TUTAJ. Mozna zainstalowac go jako autostartujacy poleceniem BOOT lub tez uruchamiac bezposrednio ze Sparty (relokuje sie zamazujac Sparte dopiero bezposrednio przed zaladowaniem wybranego programu, wiec zawsze mozna powrocic do systemu).
Problem w tym, ze nie mam go jak przetestowac, bo:
1. nie mam dysku KMK
2. nie mam sprawnego monitora do Atari (Atari mam :) i to nawet podlaczone), a kabelek do TV gdzies wcielo.
Chodzi mi o sprawdzenie czy prawidlowo zmienia dyski w przypadku interface KMK i czy wczytuje z nich programy, a takze sprawdzenie czy dobrze dziala w trybie UltraSPEED i najlepiej jeszcze Top Drive (tego to w ogole nie mam jak sprawdzic).
Wszystkim testerom przypominam, ze ten loader do programow zapisanych na dyskach pod Sparta DOS wyswietla nazwy programow z pliku tekstowego MSDOS.DAT umieszczonego w katalogu ktorego zawartosc przegladamy (najlatwiej stworzyc go na Atari programem MSINI2.COM), a do tego pokazuje tylko pliki, ktore maja status "protected". Zawsze jednak naciskajac "Esc" mozna wyswietlic standardowa liste wszystkich plikow w danym katalogu. Tak wiec nie dziwcie sie jesli spis plikow bedzie pusty - naciskajcie Esc.
Jakby ktos potrzebowal poprzednia wersje (do porownania dzialania w przypadku KMK np.) lub chcial poczytac instrukcje do programu na atari, to TUTAJ jest plik ATR zawierajacy te wersje, narzedzia i opisy.
Czekam na raporty!!
Chwilowo dajmy sobie jednak na wstrzymanie bo cus nie chodzi - a powinno :)
Podmienie plik i dam znaka, jak znajde przyczyne ;)