Mam nastepujacy problem - opisze w czym co i jak:
Chce zrzucic zawartosc dyskietki na real Atari do ATR-a. Robie to tak: laduje z APE lub ze stacji dyskow Atari DOS-II i czytam do ramdysku zawartosc dyskietki badz pojedynczy jakis plik - zamiennie robie to samo przez Q-mega R + START. NAstpenie w APE ustawiam wczesniej utworzony pusty ATR, po wczytaniu zawartosci dyskietki na Atari do ramdysku odlanczam stacje dyskow a w APE ustawiam na 1 lub na 2 ten pusty ATR. I tu wychodzi problem - chce zgrac zawartosc ramdysku z Atari na tego ATR-a np. w Q-Megu poleceniem W + START albo DOS-em II COP M:-,= i dupa - wyskakuje komunikat w Dosie: Write Protected. W Ape przy ATR-rze tym pustym mam rozlaczona "klodke". Tak samo nie da mi sie tego ATR-a wyczyscic poleceniem CL# Zrobilem to polecenie jednak przez emulator Atari800Win zaladowalem ten pusty ATR i w DOS-ie II tym razem w emulatorze zastosowalem CL# i wszystko ok. ten ATR ustawiam wiec do zapisu aby zrzucic na niego zawartosc ramdysku czy to z DOSII czy z Q-Mega - ciagle wyskakuje: Write Protected. Probuje wylanczac Ape i wlanczac bo ponoc czasami sie ten program zawiesza. Kombinowalem z takimi samymi gestosciami dyskietek przy robieniu-ATR itp. nic to nie dalo. Mam APE wersje trial.
Czy ktos potrafi mi powiedziec w czym jest problem? Odczyt ATR-w z Ape na Atari jest ok.