z ciekawosci chcialbym rozpoczac i pobudzic was do dyskusji na temat pszyszlosci demosceny na malym atari.
aktualna scena nie jest juz taka produktywna jak pare lat temu chociaz zdazaly sie "przebudzenia" - ostatnie IMHO mialo miejsce w 2004 na Quast Party, gdzie democompo bylo rewelacyjne, zarowno pod wzgledem jakosci prac jak i ilosci.
z plotek wiem ,ze aktualnie jest dosc sporo dem w produkcji...
z tego co wiem nad nowym demem pracuja:
TeBe&Vidol
New Generation (juz od dwoch/trzech? lat)
Konop tez podobno cos tam konczy
Bob!k&Raster&TWH - z tego co slyszalem to maja zamiar zrobic jakies demo
my tez juz sie zabieram za nowe demo...
mam nadzieje ,ze ta dyskusja uda sie jakos zmotywowac inne grupy do zabrania sie do pracy nad nowym demem (Animkomials, Blowjobb, MEC, Satantronic, Taquart, Tristesse, Zelax...).
fajnie by bylo poprostu powtorzyc odrodzenie z 2004 i doswiadczyc pozadnego democompo z duzo iloscia fajnych dem ;)
druga strona medalu jest to ,ze duza ilosc dem napewno zmobilizuje i zmotywuje bardziej Van Eijk'a do orgazniacji Quasta w pszyszlym roku...
ja wiem ,ze czasy, kiedy mielismy te nascie lat juz sie skonczyly, ze wiekszosc z nas ze wzgledu na prace/studia/rodzine ma ograniczony czas, ktory moze poswiecic na swoje hobby, no ale bez przesady te 2-3h raz na tydzien/dwa, kazdy moglby wygospodarowac - kwestia checi i motywacji a nie czasu...
do nastepnego duzego party zostal prawie rok, wiec mysle ,ze jak ktos bedzie miec checi i odpowiednia motywacje to bezklopotu powinien sie wyrobic...