Wystawiłem na aukcję na Allegro 80 dyskietek do Atari, ale mi aukcję skasowali za naruszenie regulaminu, praw autorskich itd. Pisałem do Allegro że przecież dyskietki pochodzą sprzed roku 1992 kiedy ustawa o prawach autorskich jeszcze nie obowiązywała. Dostałem trochę wymijającą odpowiedź że żeby wystawiać na sprzedaż oprogramowanie muszę być jego autorem bądź posiadać do nich prawa autorskie. Ale nie chcę tu rozpętywać dyskusji o prawach autorskich :)
Postanowiłem sprzedać dyskietki poza Allegro, bo u mnie leżą i się marnują z powodu braku stacji dysków. Dyskietki nie zostały sprawdzone i nie mogę zagwarantować że działają. Nie mam pojęcia ile one mogą być warte i ile za nie żądać. Czekam na propozycje.
Tutaj zdjęcia tychże dyskietek. Po fakcie zorientowałem się że jednej dyskietki brakuje na zdjęciach, ale już nie chciało mi się ich ponownie robić. Dyskietek jest na pewno 80. Do Kolony i Przemytnika jest jeszcze instrukcja w postaci świstka papieru :) mieszczącego się w kopercie z dyskietką. Adax ma zaś instrukcję wydrukowaną na wewnętrznej stronie otwieranej koperty.