1 Ostatnio edytowany przez Gzynio (2007-08-06 21:02:32)

Na allegro pojawiła się ciekawostka dla kolekcjonerów ATARI STBook.

http://www.allegro.pl/item223351095_jed … tari_.html

Czy ktoś posiada takie cudo?
Na ile wyceniacie wartość tego wystawionego sprzętu?

"...Jeśli więc nie traktujemy dysku jako podręcznego śmietnika, w którym przechowujemy wszystko, co tylko wpadnie nam w ręce, to 20 MB starcza nawet z dużym zapasem..."

2

Jak wyceniam na 1000 PLN.

3

Hehe, przynajmniej wiemy ile postawiłeś ;)

I Ty zostaniesz big endianem...

4

Wygląda bardzo ładnie :)

5

Bawiłem się takim. Nie da się na tym pracować bo nie ma podświetlanego ekranu. To był typowo kolekcjonerski sprzęt od samego początku jego istnienia :)

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

6

bori napisał/a:

Jak wyceniam na 1000 PLN.

chyba za nowy egzemplarz w pudelku i folii, oczywiscie z PLOMBA ;)

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

7

Nio niby fajne, ale pewnie funkcjonalnosc miejsza niz atarynki 8 bitowej z IDE'a. Nie wiem, moze nie mam zapedow kolekcjonerkich, ale jakos nie "rascuje" zmnie ten sprzet.

8

I w dodatku niemiecka klawiatura. Ogólnie liczę do 8.

9

No i nade wszystko wybrakowany. Jak ma się na nim dać pracować, skoro w ogóle nie można go włączyć? ;)

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

10

No niezle, niezle. STBooka chyba jeszcze nie bylo na Allegro. Ogolnie rezcz biorac to sprzet mocno kolekcjonerski, bo wiele sie nie da na nim zrobic (tylko ST-High, brak podswietlenia). Dla zainteresowanych tu jest wiecej info. Ciekawe ile RAMu i jaki dysk ma ten egzemplarz.

11

Jaki by ten sprzęt nie był to i tak, Vulgar gratuluję nabytku :)

Tomasz Wojtkowiak
Atari 800XL / U1MB / Sophia 2 / Sio2IDE & CF 512 MB

12 Ostatnio edytowany przez vulgar (2007-08-08 06:38:47)

Dziekuje ale na razie nie ma co, jak dostane w lapki to cos bedzie wiadomo. Poki co czekam kazdego dnia do 12 na przesyl[ke :)

Don't take it too seriously my love.

/// more for your atari ///

vulgar za kradzione nie utuczysz

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

14

Bitman, jestes pewien?

15

fajnie i szybko się zakończyła aukcją, ciekawe za jaką cenę poszedł ...

16

AS... króliczku, obudź się!!!

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

17

Vulgar, congratz. Daj znac co Ci sie udalo z tym zrobic.

18 Ostatnio edytowany przez vulgar (2007-08-08 18:51:38)

leiws, nie ma sprawy, jak tylko znajde czas na to ;) wczesniej na tapecie mam wiele spraw zwiazanych z Atari.

Jezeli pojdzie to przywioze na party (jak dojade ;)

pozdrawiam

19

Vulgar

zrób parę fotek i napisz co z nim działa czy nie?

20

As, jak tylko bedzie to mozliwe to na pewno. pzdra

21

vulgar: gratulacje :) kupiłeś cudeńko 8-o

Ale swoją drogą jak się już pokazuje moje marzenie z lat młodości ;) to jest rozwalony i pewnie nie ma nawet CPU... :(
Choć oczywiście Tobie vulgar życzę aby jednak był i procek i pamięć i dysk !

Nie wiem dlaczego marudzicie że jak nie ma podświetlanego obrazu to musi to być sprzęt kolekcjonerski ? pamiętajcie, że takie były czasy i ja nie widzę w tym wady. W końcu zawsze można sobie kupić P4 i odpalić np. Steema skoro koniecznie chcecie mieć podświetlany ekran a nawet wszystkie tryby graficzne, dźwięk stereo itp.

800XL  XC12  LDW 2000  Portfolio  1040 ST, STE  Falcon 030 (Deskpro)  Jaguar
... oraz inne grzyby i Amigi :-P

22

TDC,  jeszcze nic nie wiem. jezeli tam nie ma CPU... hahaha

Co do sprzetu to jest bardzo fafjny, bez dwoch zdan, cchcialoby sie zeby mial podswietlenie, karte WiFi i parre jeszcze... coz no. Matryce mozna zmienic ew. co do podswietlenia tez mozna cos wymyslec, ale to dopiero po zapoznaniu sie z konstrukcja...

23

vulgar: Stacy sobie nie potrafiłeś naprawić a Ty chcesz STBooka przerabiać ? Powodzenia :)
Jak to Ci odpali to wsadz to do walizki i trzymaj na lepsze czasy jako inwestycje :)

24

Jezeli dobrze popatrzylem, to podswitlanie moza zrobic z kilku diod swiecacych, tak jak to jest robione normalnie (nie wszedzie, ale zazyczj jest). Tylko podsietlanie ciagnie kupe pradu.

25

A w którym normalnym laptopie tak jest zrobione podświetlenie ?