1

Trafilem na dziwny problem: Nie moge uzywac stacji 6-8 pod QMEG'iem.
Po podmapowaniu pod nie ATR'ow single density QMEG nie jest w stanie wyswietlic katalogu. Dos 4.5 pokazuje zero zawartosci i "8302  FREE SECTORS" zamiast 702.
Po podmapowaniu tego samego obrazu pod stacje od 1 do 5 jest ok.

Blad wykrylem jak probowalem kopiowac real-dyskietke na ATR'a podmapowanego pod stacje 6-8, programem SECTOR COPIER. Kopiuje i zapisuje sie niby normalnie. Ale pozniej objawy sa jak wyzej - nic nie widac.

Mam QMEG 4 i SIO2IDE 4.4.
Pod standardowym OS wsztstko dziala poprawnie.

2

Hej!

Nie mam w tej chwili pod ręką QMEG-a... ale czy QMEG nie robi jakichś RAM-dysków na stacjach 6-8? Chyba widać to w menu:

http://atariki.krap.pl/index.php/Grafika:Qmeg_404.png

zobacz, w stacjach 678 masz literki XYY co oznacza RAM-dyski (X i Y) podjedź do tych numerków i wciśnij N,U lub F. Aby wyłączyć RAM-dyski.

pozdrawiam
Seban

3

Robi, seban ma rację, przy 6,7,8 ma być "F" :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

4

No faktycznie. Zapomnialem o tym, bo nie mam rozszerzonej pamieci w Atarce i nigdy z tych ramdyskow nie korzystam.
THX!

PS. Jakby sie ktos pytal, po co w takim razie wogle z QMEG'a korzystam - transfer przez SIO2IDE mam znacznie szybszy :P

5

nosty: mam rozszerzona pamięć, ale też nigdy z tych ramdysków nie korzystałem, a Q-MEG-a także używam tylko do szybkiej transmisji przez SIO2...PC, także witam w klubie kolegę ;)