Sqward. Błagam o łopatologiczną instrukcję. Czy muszę być ekspertem od Atari ST(e) ?? :) - wiem, że mi to na złe nie wyjdzie - lecz po zapakowaniu zawartości powyższego zip'a na twardysk i umieszczeniu w auto plików, które w owym archiwum istnieją - nic szczególnego się nie dzieje. Zmieniłem w ciągu poszukiwań jedynie to, że napęd widziany jest na G: i H: - by uniknąć teoretycznie możliwych zonków typu brak odpowiedniej litery dysku pod tosem. Sysinfo tym razem coś widzi - pokazuje, że drive jest, lecz nie zmienia to faktu, że niczego poza brakiem bombek nie ma. Nadal nie działa. HEEEEEEEEEELLLLLLLLLLPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP :)
EDIT:
pojebałem coś dodatkowo ze spinem - chodzi o połączenie extendos'a i spina. Ogółem, teraz nie widać cedeka wcale. Widzę go tylko na ID-test scsi. Czy extendos sam w sobie obsłuży cdrom?? - bo czytając configa nie do końca jestem przekonany. inglisz mój mizerny - ale z czego rozumiem tak właśnie jest, lub nie do końca rozumiem :D
Czy ktoś może mi udzielić informacji, wraz z LINKAMI - jak to h ujost wo odpalić?? - Nie chcę czegoś przypadkiem popsuć i wywołać pożaru w okolicy :) -
to jest dokładnie tak, jak by użytkownik Atari ST zapytał mnie, jak podłączyć interface KMK, skonfigurować i przepartycjonować dysk, oraz odczytać kilka spraw z cd na atari XL i tokiem powyższych wypowiedzi powiem tak:
"Należy podłączyć interface, zassać fdisk, zapisać partycje, oraz użyć programu cdread modyfikowanego przez p. Józka z dupy ciemnej. Po zakończeniu operacji wszystko powinno działać, lub działa na pewno, a jeśli nie działa - to coś jest nie tak. W takim przypadku użyj innej wersji programu fdisk, lub innego dysku, lub dysk masz /zepsuty/, lub musisz wszystko zrestartować" - ale to i tak w sumie za dokładnie :) -
poproszę więc o - LINK do sterów, oraz szczegółową instrukcję obsługi jak dla JONTKA z Giebutowa - bo nie bardzo się znam na tym komputerze - i od początku to utrzymuje :) -
co oferuje:
KONFIG:
Atari STe/4MB simm ram
kontroler SCSI firmy ICD, model AdSCSI PLUS ST/AHS 52L + CDROM CHINON model CDS-535
...
HDD ID#0
CD ID#5
Rtclk ID#6
więcej grzechów nie pamiętam.
Kontakt: pin@usdk.pl