Poniewaz zawiazala sie dyskusja, przenosze do oddzielnego watku, zeby nie bylo smietnika w watku o glosowaniu.
wstrzymuje się
Istnieje kilka wątpliwości/niejasności/pytań, które powodują, że trudno mi jest zdecydować się.
Czy powstanie osobnego działu kolekcjonerskiego jest dobrym pomysłem to pokaże przyszłość - jak widzę po wynikach pomysł przejdzie.
Dotychczasowy podział tematyczny forum może powodować, że powstaną wątki z pogranicza działów "Raj kolekcjonerów" i np. "Sprzęt 8-bit" i tak naprawdę nie będzie wiadomo do końca gdzie lepiej zaszeregować takie posty.Z drugiej strony, może należy najpierw zapytać osoby uważające się za kolekcjonerów, czy rzeczywiście chcą osobnego działu ?
Pomysł głosowania powstał, ale nie wiadomo do końca co było tego przyczyną ? Ktoś miał dość "postów kolekcjonerskich" ?
Czy został opracowany jakiś zarys formy w jakiej miałby funkcjonować osobny dział, czy też na razie mamy tylko pomysł, a o szczegóły realizacji pomartwimy się potem, jak pomysł przejdzie ?
OFF:
a mozna przy okazji zrobic tez dzial "komputery inne niz Atari?" ;>
bo dzial bałagan jest nie odpowiedni............
Wstrzymuje sie. Wydaje mi sie ze wydzielenie osobnego dzialu ma na celu calkowite wyeleminowanie postow dotyczacych
kolecjonowania z innych dzialow.
Odpowiadajac na pytania MacGyvera: dyskusja o powstaniu dzialu zostala poczatkowo zaczeta w watku w Balaganie (http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopic.php?id=5013), pozniej przenisola sie na IRCa. Mozna dalej dyskutowac tutaj.
Cel i sensownosc: generalnie to co zauwazyl Bori ("wydzielenie osobnego dzialu ma na celu calkowite wyeleminowanie postow dotyczacych
kolecjonowania z innych dzialow."). Co do kopiowania watkow z roznych dziaalow: a do tej pory, np. temat(y) o VBXE mogly by sie znalezc przynajmniej 3 dzialach (Sprzet, Fabryka, Programowanie), wiec tu juz sie zdajemy na swiadomy wybor piszacych. Dzial ma dotyczyc kolekcjonowania i to nie tylko sprzetu, ale i software'u, a dotychczasowe dzialy sa raczej uzytkowe.
Prosze pisac na temat, bo ten watek bedzie rownie skutecznie moderowany jak ten z glosowaniem.