1 Ostatnio edytowany przez nosty (2007-06-10 19:47:50)

Moje SIO2IDE 4.4 dzialalo do niedawna ok. Zamiast dysku mam takiego 32MB flasha DISK-ON-MODULE.
Od jakiegos czasu mam czesciwe klopoty z wgrywaniem. Objawy:

Kiedys odpalalem komputer, czekalem az zgasnie dioda, pisalem BYE i wciskalem Reset. I dos i gry sie ladowaly.
A teraz zachowuja sie tak, jakbym usilowal je wgrac z wlaczonym Basic'kiem.

Zeby sie wgraly poprawnie musze wcizkac OPTION+RESTET.

Dam glowe ze wczesniej tak nie bylo! 8-O
Czy to normalne?

2

A nie masz jakieś innego OS przypadkiem, który wcześniej był włączony, a teraz przywróciłeś Atari OS?

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

3

Nosty - jeżeli piszesz bye - włazisz do Selftestu - pacnięcie w sam reset uruchomi Atarkę na 99% właśnie z włączonym basiciem - Option jest w tym wypadku obowiązkowy!!! Chyba, że posiadasz Qmega - tam domyślnie basic jest off i wystarczy sam RESET.

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

4

Chyba faktycznie upal mi zaszkodzil :P Sorki. Przemyslalem wszystko jeszcze raz. Faktycznie - dla Atari zadna roznica czy ma podlaczony SIO2IDE czy stacje - samo RESET nie wylaczy Basica. I faktycznie mam QMEG'a z ktorym wczesniej sporo cwieczylem, a teraz przelaczylem sie na Atari OS.
Dely - prorok jakis cy co...? ;)

5

Nie prorok, to jest właśnie różnica między 'kolekcjonerem' a 'użytkownikiem' :) 
BP,NMSP

6

mikey - nie przeginaj paly! ;))) Ja wlasnie buduje szeroki front porozumienia miedzy dwoma obozami, wiec nie rob mi kreciej roboty :P

7

No, przecież się porozumieliśmy. :)