Kupiłem właśnie kartę z tunerem TV - AVerTV Studio 303, żeby oglądać obraz z Atarka na monitorze podłączonym do PC-ta (przy okazji kablówkę też). Karta ta obsługuje wszystkie systemy (PAL BG, DK, I, N, M; NTSC; SECAM). Przed zaprogramowaniem kanałów trzeba wybrać system jaki obowiązuje w danym kraju, jeżeli wybiorę Polskę z PAL-DK to programy z kablówki odbierają idealnie ale za to obraz z Atarka jest kiepski (dzwięku nie ma), jeżeli wybiorę np. Niemcy z PAL-BG to Atari odbiera OK ale kablówka jest do d... . Za diabła nie mogę uzyskać zadowalających efektów dla Atari i kablówki jednocześnie. Próbowałem z 65XE, 130 XE i 600 XL, żadnej różnicy. Czy macie jakieś lekarstwo na ten problem? Jeszcze jedna rzecz, w 65XE (stara wersja bez Expansion) przy gnieździe antenowym TELEVISION mam mały przełącznik CHANNEL 2 - 3 do czego on dokładnie służy?
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.