Jestem lub nie jestem w posiadaniu znakomitej książki na temat programowania w języku BASIC dla Atari.
Nie jestem, bo nie mogę tej książki znaleźć.
Książka z tego co pamiętam ma granatową laminowaną okładkę i dwa napisy logo Atari napis Atari oraz dużymi literami wąską czcionką na wzór wyświetlaczy liczydeł z rolką lub kas fiskalnych czerwonym kolorem napis: BASIC czyli "Atari BASIC". Jest formatu A4 tj duży zeszyt, posiada wiele przykładów kodu zarówno dla początkujących jak i zaawansowanych programistów, listingi są bardzo obszerne. Stron liczy na pewno ponad setkę albo nawet ponad dwie lub więcej. Mój egzemplarz był sklejony szarą pakunkową taśmą i na pewno go nie sprzedałem, może ktoś z rodziny poslużył się jako opałem do rozniecenia ognia, ale mam nadzieję, że nie, mimo, że ksiązka nie była w najlepszym stanie, ale na pewno nie była zapleśniała, bo kartki były z lepszej klasy papieru.
Listingi były pisane czcionką na wzór i krój czcionki z wbudowanego kompilatora. Jesli ma ktoś taką książkę
to mógłby ją podarować twórcom strony tajemnice atari.
Jeśli ją znajdę obiecuję się podzielić jej treścią.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury