gl.h napisał/a:No mnie sie ta przemiana nie podobała i już :)
Z tym dyskutować nie mam zamiaru :D
Szczególnie, że to jest bardzo powszechne przekonanie - szczególnie u znawców :)
Problem jest w tym że "bez psychologicznego uzasadnienia" - tu możesz mnie przekonywać, ale będzie bardzo trudno ;)
gl.h napisał/a:Jakby ktoś organizował pochod po dom Lucasa z pochodniami i widłami to bym się pisał :D
Witaj w klubie !:)
Skoro G. Lucasa spotkał los Shreka to ja chętnie zajmę pozycję Lorda Farkuada :)
Nawiasem mówiac napisałem wiele set kilobajtów o tym co G. Lucas zawalił w swoich nowych filmach...
gl.h napisał/a:Trzeba bedzie odpalic na Atari wszystko co sie wiąże ze SW. Btw, to szukajac jakiegos tutułu (gralem w to ale dawno) gwiezdnowojennego na malucha znalazłem takiego shootera 3D] firmy Atari. To było 3D!
Kiedyś zapraszałem na moją prelekcję o starych grach, tam właśnie mówiłem o tych grach, pokazywałemje itp. Widzę że zainteresowałaby Ciebie ta tematyka :)
Nie wiem tylko dlaczego na en.wiki nie ma mowy o małym Atari...
Co do 3D to na mnie największe wrażenie robi: Star Riders z 1979 roku oraz I Robot z 1983.
Z Gwiezdnych Wojen jest też Empire St. B. na malucha ale nie jest w 3D (było też na Atari 2600).
W Polsce słowo "fan" ma pejoratywne znaczenie - ale nie o to mi chodziło, lecz o to że to co mówisz jest zgodne z tym co mówią najwięksi znawcy.
Co do Fana to ja nie jestem ani uprzedzony, ani nie jestem rasitą, a jak ktoś mnie nazwie fanem lub fanatykiem GW lub Atari to nie ruszy mnie to choć taki jegomość będzie u mnie spalony...
Co do "Red Dwarfa" to nie mam pojęcia co to jest...
Może jakiś link ? najlepiej do avi.
gl.h napisał/a:A gl.h to przeszlosc(...)
Spoko ! Tak tylko sobie żartowałem ;)
800XL XC12 LDW 2000 Portfolio 1040 ST, STE Falcon 030 (Deskpro) Jaguar
... oraz inne grzyby i Amigi :-P