Witam,
Właśnie sobie ściągnąłem RMT i owszem, mogę grać dzwiękami pokeya przez midi, ale nie potrafię granych nutek wgrać w patern. Powiedzcie drodzy ludzie co przeoczyłem ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
atari.area forum » Bałagan » RMT a nagrywanie z midi
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Właśnie sobie ściągnąłem RMT i owszem, mogę grać dzwiękami pokeya przez midi, ale nie potrafię granych nutek wgrać w patern. Powiedzcie drodzy ludzie co przeoczyłem ?
Może musisz włączyć tryb edycji? Strzelam, bo kiedy ostatnio używałem MIDI w RMT to obsuga była jeszcze koślawa i było to jakieś 2 lata temu.
No właśnie włączyłem. Chyba ten soft jest poprostu walnięty....
MIDI input should be working fine, I hope. I'm using it sometimes with my Yamaha synthesizer.
Note events are putting at cursor position, I haven't noticed any problem.
Don't you have activated "prove mode"? Or isn't cursor in column with some '--' track?
I'll give it a second try today :) What's "prove mode" ?
I'll give it a second try today :) What's "prove mode" ?
When "prove mode" is activated, RMT is playing sounds only and none note events are written to any track.
There are two "prove modes", "PROVE MODE 1" and "PROVE MODE 2 - STEREO".
These modes is possible to activate/deactivate by toolbar button with "crossed circle" symbol in mail toolbar. Big red title "PROVE MODE 1" or "2" is showed on screen under song name.
btw - Prove mode has the same fuction as "Shift+NoteKeys" or "Shift+Control+NoteKeys", but you don't need to hold down the Shift or Shift+Control when you want to play sounds only.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » RMT a nagrywanie z midi
Wygenerowano w 0.023 sekund, wykonano 58 zapytań