Tylko u mnie sie tnie :/ ?
Na to wygląda. Mógłbyś sprawdzić, czy inne aplety z dźwiękiem działają dobrze?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Scena - 8bit » SAP Java Player
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tylko u mnie sie tnie :/ ?
Na to wygląda. Mógłbyś sprawdzić, czy inne aplety z dźwiękiem działają dobrze?
Sprawdzilem. Niestety (dla mnie) to wina systemu. Na innych stronach aplety dzwiekowe tna sie rowniez. Podczas przeinstalowywania Javy wyskoczyl mi komunikat ze jest blad, gdyz brak w systemie SP2. Moze to o to chodzi.
W dzisiejszych czasach to byle g**** wymaga SP2 :]
Hardware: X2-64 3800, 2GB RAM, SB LIVE!
Software: Win XP Pro + Opera
Zużycie procesora niezauważalne
laoo: no mi akurat bez tego dziabie. :P
Ale Linux to nie byle g***.
Athlon 2600+, 512MB Ram zużycie procka 0.2-0.6%, Win XP Sp2 na chwilę obecną zero przycięć!
te to może atari emulator online (coś ala ten spectrumowy: http://www.spectrum.lovely.net/) :)
edit: właśnie dostałem nadchnienia i skleciłem coś takiego na szybkensa:): http://www.gash.pl/sap/
na użytek własny wystarczy:) w planie jest rozbudowa o: playlistę i określenie po ilu sekundach będzie zmiana muzyczki na kolejną z playlisty:) może jutro uda się to zrealizować:P
edit2: Fox, czy Twój email w profilu jest aktualny? :) Jeżeli nie to jakbyś mi mógł napisać na tsharek [at] o2.pl to mam sparwę:)
U mnie to gra OK (nie zabiera zbyt wielu czasu),
tylko jak sprawdzilem sobie muzyczke Benjy'ego "Drum Power I" (taka przykladowa z samplami), to po jej odegraniu w calosci, kolejny raz gralo juz bez sampli... ;O
Uzywalem biblioteki utworow spod adresu:
http://gash.pl/asap/
No i fajno. Trochę poportowałem, a tu proszę...
Jak widać Java sobie radzi.
Fox - grtulacje - można gdzieś źródła Java znaleźć?
Próbowałeś uruchamiać na telu jakimś?
Źródła są w CVSie. Te same źródła kompiluję jako C i jako Javę.
Midlet dopiero zacząłem kodować.
Dzięki. Chyba przeoczyłem. Nie korzystam z GNU cpp, ale dałem radę. Można w Swingu to popchać z drzewkiem na ASMA i dobajerzyć (play, stop, next/.prev song, głośność itd.). Nadto można trochę optymalizacji wprowadzić (inline, zestripować informacje debuggingowe, ograniczyć backward comp. w dół, np. od 1.4, usunąć niepotrzebne casty, zdjąć lazy inity na tablicach, poprawić zerowanie tablic, itd.). Możnaby jeszcze bardziej zhermetyzować sam player i ograniczyć synchronizację. Mogę coś wymodzić - niech tylko inne taski ze mnie zejdą :(. Co myślisz/cie?
Na 1 z Draconusa na Pentium Mobile 1.69 Ghz z 1 GB RAM i kartą onboard zużycie procesora jest niezauważalne (<1%) (XP). Miło!
Obawiam się, że w Swingu to by była taka kobyła, o której pisał Dely. Są playery natywne, więc wersję javową pisałem pod kątem apletu i midletu, a nie aplikacji. Oczywiście jeśli chcesz sam pisać taką aplikację, to Twoja sprawa, po prostu ja nie widzę sensu.
Optymalizacje, które wymieniłeś, nie mają zastosowania. Pisząc nowy emulator POKEYa i 6502 miałem na uwadze kompilację w Javie, więc nie ma prostych sposobów widocznego przyspieszenia kodu. Ciekawi mnie, jaki zysk można osiągnąć ograniczając zgodność z wersjami Javy?
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Scena - 8bit » SAP Java Player
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 61 zapytań