Sorki, ale nie wiedziałem gdzie umieścić tego posta. Ponieważ temat dotyczy kodowania, więc umieściłem w dziale scena. Looknijcie tu: http://www.gameszoo.net/jxspeccy/?mn=jayp. Czy zrobił by ktoś coś takiego dla Atari ? Ot taki, Java SAP Player. Można by było posłuchać sapków, gdziekolwiek gdzie jest net (w domu, pracy itd) no i Java Installed ;-) Głównie chodzi o możliwość "przewijania" kolekcji muzyczek.

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

2

Hmm. W sumie to taki bajer z kolekcji niepotrzebnych IMHO. Chyba ze np. zrobic ASMA Online z takim playerem. Wlazisz na taka stronke i masz tam cala ASMA'e i sobie puszczasz co chcesz, a nie to co sie podoba autorowi strony. A uzywanie tego playera javowego lokalnie (np. z linii komend)? Hmm. Znam kilka o niebo wygodniejszych playerow pod rozne systemy operacyjne... :)

3

A już myślałem, że to coś o midletach będzie  :twisted:

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

4

Chyba ze np. zrobic ASMA Online z takim playerem.

Dokładnie to miałem na myśli.

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

5

e tam, szkoda czasu

sapliba mowego róbta lepiej

I Ty zostaniesz big endianem...

6

E, ASMA online byłaby OK.
Chociaż nie wiem, czy mój sprzęt wyrobiłby z emulacją napisaną w Javie. Już te AY-grekowe kawałki trzeszczą mi.

7

Ponieważ jest już ASMADB to taki playerek by się przydał... :)

...tylko trzeba jeszcze jakiegoś chętnego javowca znaleźć... ;)

8

Mogę z Java pomóc i zakodować co chcecie :). Nalepiej podpinać dll'ki - do GUI'a w Java. Z midletami mogę powalczyć później..

9 Ostatnio edytowany przez bori (2007-04-23 20:22:40)

Podpinac dll'ki ?. Sorry ale nie po to java zostala wymyslona abys sobie natywne metody kodowal. Przenosnosc przede wszystkim.

10

Jakby co, to sam player (wraz ze źródłami) leży tutaj. Poza tym kolega Laoo już się nieco z nim bawił (o tu).

11

lib jest w c, tak wiec po zrobieniu z niego .dll z jednakowym interface z .so - pomysl z java zaczyna mi sie podobac - prawie od reki jednakowo wygladajacy/dzialajacy/ciagnacy sie plajerek na prawie kazdej platformie z jre, aby tylko wspomniana dllka generowala saple, a jre juz zajmie sie wydźwięczeniem ich...

w takim wypadku portowanie na jakakolwiek platforme, to wlasciwie dostosowanie owej dllki do formatu jni na danej platformie - czyli wlasciwie jedynie przekompilowanie...

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

12

Nie widzę sensu tworzenia SAP playera javowego, w którym cała robota byłaby odwalana przez kod natywny. Przecież jest to mniej przenośne od playera napisanego w całości w C lub C++.

Aplet byłby tylko ciekawostką. Byłby mniej wygodny w użyciu od normalnych playerów. Co do przenośności to nie wszyscy mają Javę, a na pewno szybciej i łatwiej ściągnąć WASAPa lub SAPa, niż Javę.

Midlet byłby pożyteczny, ale nieprędko powstanie, jeśli w ogóle.

https://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE

13

Ogólnie dopóki komputery nie będą kilka razy szybsze niż w tej chwili to JAVA (dla mnie!) jest kawałem wolnej bestii. Jak widzę, że coś jest zrobione w JAVA to raczej sobie odpuszczam.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

14

Szybko muszę...

Bori: myk jest taki, że w dystybucjach nietrywialnych aplikacji Java zawsze znajdziesz elementy natywne, w wielu wersjach - pod różne systemy. Czemu?

Może nie tak bardzo jak sugeruje dely, ale Java jest jednak trochę wolna, i baardzo pamięciożerna... Progres w algorytmach optymalizacji jednak bardzo zbliżył czasy wykonywania do C. Oczywiście natywne elementy Javy też dojrzały...

Jellonek złapał to, o co mi chodzi - dynamiczna detekcja systemu i deployment adekwatnej biblioteki. Gwarantuje to cross-platforming, wydajność i - przede wszystkim :) - krótki czas realizacji projektu.

Miker - dzięki - rzucę okiem i zobaczę - może da się to jednak sportować. Tylko to byłoby szansą na zaistnienie midletu. A wtedy... byłoby nieźle :)

15

Mam tu jakiegoś kompa i natywny player zżera mi max 2,5% CPU. Myślę, że całkowity porting do Javy jest uzasadniony. Ogga Java ciągnie, pociągnie i SAPa. Zaskoczyło mnie to, że player jest de facto emulatorem. Najgorsze jest to, że łażenie po pamięci w Javie lekkie nie jest...

16

http://asap.sourceforge.net/applet.html
:)

17

Tylko u mnie sie tnie  :/ ?

18

No to tylko wersja alpha. U mnie gra płynnie zżerając ułamek procenta Pentium M 1.6.
Komu się tnie, niech poda procek, OS, wersję Javy i przeglądarki.

19 Ostatnio edytowany przez miker (2007-05-11 19:50:53)

U mnie póki co w ogóle nie działa, ale mam świeżo postawione XP Home SP1 bez żadnych uaktualnień (IE w wersji 6.0.2800.1106.xpsp1.020828-1920).

Edited: po zainstalowaniu Sun Java Platform SE 6 działa piknie! :D

Athlon 2500+ XP (Barton)@1833 - 2-3%, nie więcej.

Brawo Foxiu!

20

Na "dotartym" XP śmiga aż miło zjadając zbyt mało mocy Pentium D 805, żeby oszacować ile :)
Dobra robota. I kto by pomyślał...

21 Ostatnio edytowany przez xxl (2007-05-11 19:51:23)

xp, 2 rdzenie, 2%

rewelacja

---
zaladowalem adresik w ie i ponizej 1%

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

22

Sempron 2600+ 1833MHz, XP pro SP2, O 8.54.7730, Java 1.6...
Śmiga ładnie, na początku kilkanaście procent, po kilku(nastu) sekundach spada do 0-2%.
Congrats, Foksie!

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

23

P4 2800, XP Pro SP2, Java 1.6, 0-1%, Fox-a jak zmobylizować to nawet Doom-a wypuści na XE/XL :)

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

24 Ostatnio edytowany przez mazi (2007-05-12 13:36:01)

Athlon 1.1, SP1, XP pro, Java 1.6.0_01. Tnie jak skur.... zarowno pod Firefoxem 1.5.0.11 jak pod IE 6.0.2600.0000.xpclient.010817-1148...

Edit: Uzycie CPU: 2-3%

25 Ostatnio edytowany przez macgyver (2007-05-12 13:41:30)

Hardware: Athlon 1GHz, 512MB RAM, SB128PCI

System: Linux 2.4.33.3 + KDE 3.5.4 + Firefox 2.0.0.3
CPU: 2-3%

System: Windows XP SP2 + Firefox 2.0.0.3
CPU: 2%