1 Ostatnio edytowany przez Sikor (2007-04-10 14:48:55)

Jak w temacie - po zalogowaniu (anonymus), rozpoczęciu uploadu po chwili komunikat: "nastąpił krytyczny błąd transferu"...? Jakieś sugestie - chciałbym gdzieś wrzucić Retro Gaming volume one (>4GB, DVD, obraz NERO)?

Sikor umarł...

2

Hej!

Sikorze niektóre klienty/serwery FTP nie pozwalają na transfer plików >4GB. Podziel czymś na dwa kawałki i będzie OK :)

pozdrawiam
Seban

3

"po rozpoczeciu uploadu po chwili..." - taaa, to na pewno problem z przekroczeniem wielkosci 4G :D
czym sie laczysz?
moze trzeba wymusic tryb "passive" polaczenia?

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

4

filezillą - w trybie pasywnym, zresztą. Korzystam z niej na różnych serwerach i zazwyczaj jest o.k. Poniżej wklejam logi:

Status:    Zaczyna wysyłać D:\retrogaming1.zip
Komenda:    PWD
Odpowiedź:    257 "/"
Komenda:    CWD /upload/retro_gaming_v1/
Odpowiedź:    250 Directory successfully changed.
Odpowiedź:    257 "/upload/retro_gaming_v1"
Komenda:    TYPE I
Odpowiedź:    200 Switching to Binary mode.
Komenda:    PASV
Odpowiedź:    227 Entering Passive Mode (84,40,248,21,219,96)
Komenda:    STOR retrogaming1.zip
Odpowiedź:    553 Could not create file.
Błąd:    Wysyłanie nie powiodło się
Status:    Odzyskuje listę katalogów...
Komenda:    TYPE A
Odpowiedź:    200 Switching to ASCII mode.
Komenda:    PASV
Odpowiedź:    227 Entering Passive Mode (84,40,248,21,153,139)
Komenda:    LIST
Odpowiedź:    150 Here comes the directory listing.
Odpowiedź:    226 Transfer done (but failed to open directory).
Status:    Wylistowanie katalogu powiodło się
Komenda:    REST 0
Odpowiedź:    257 "/upload/retro_gaming_v1"
Odpowiedź:    350 Restart position accepted (0).
Status:    Odłączony od serwera
Komenda:    TYPE I
Odpowiedź:    200 Switching to Binary mode.

Dzieje się tak niezależnie od tego, czy mam ustawiony tryb ASCII czy BINARY. Łączę się z pigwą na anonymus (nie mam własnego konta), więc może to jest przyczyną...? Ewentualnie - może ktoś mi podać namiary na jakiś inny serwer, gdzie to mogę umieścić...? Może od kogoś innego da się to pchnąć na pigwę - ja w tej chwili nie mam możliwości wystawienia tak dużego pliku ;(

Sikor umarł...

5

sikor napisał/a:
Komenda:    STOR retrogaming1.zip
Odpowiedź:    553 Could not create file.
553      Requested action not taken. Illegal file name.

wysylasz w trybie passive - czyli raczej jakies firewalle nie przeszkadzaja, ale wspomniany kod 553 moze oznaczac rowniez ograniczenia ze strony konfiguracji serwera.

ztcp pigwa jest tak skonfigurzona ze mozna tylko majac konto wysylac - dopytaj delego - chyba cos wie...

6

Tak to chyba niestety wygląda - cóż, póki nie będę miał konta lub dostępu do innego serwera - chyba nie uda mi sie uploadu wykonać... :(

Sikor umarł...

7

A ja siedze i nic nie wiem... Rece opadaja...

8

Azbest - próbowałem się z Tobą kontaktować (sesja na IRC-u), ale cisza w eterze... ;(

Sikor umarł...

9

uuu... straszny ptys... kurcze... a mejl to co? a PW to co? jak sie nie chce to chocby krolu zloty nie da rady...
gwoli przypomnienia, osobne konta ftp u mnie maja: dely/  gepard/  laoo/  lewis/  maly/  seban/  sikor/  xi/ (wymienilem tylko tych ktorzy nie logowali sie od 3 miesiecy).
sikor, jak chcesz haslo to zerknij na mejla.

10

Ja też chcę hasło na maila bo mi się zginęło :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

11

dely: poslalem.

co do uploadowania na pigwe, to kiedys - chyba wspolnie z mikeyem i sebanem - ustalilismy, ze dawanie wszystkim 'wolnej reki' to poracha bo sie bydlo robi ostre. dlatego np uploadowane pliki nie maja praw do odczytu - wrzucic mozna, ale sciagnac dopiero po zatwierdzeniu przez 'kierownictwo'.
u sikora komunikat
- STOR retrogaming1.zip
- 553 Could not create file.
wynikal z tego ze taki pli po prostu juz byl (wczesniej go zaczal pchac) ale nie mogl go nadpisac ani go nie widzial - katalog nie ma odpowiednich praw. wlasnie dlatego - zeby ulatwic zycie 'prawym' userom sa tworzone odrebne konta ftp...

ot i caly sekret...

12

Azb, takie coś dostaję w odpowiedzi na Twojego maila:

Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 550 <azbest@plasma.ath.cx>: Recipient address rejected: User unknown in virtual mailbox table
Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?

13

a to takie kalosze :D

14

Mea culpa - przemęczenie chyba, że nie pomyślałem o PW... Oki, jak wrócę do domu - postaram się pchnąć... A hasła zginęły mi swego czasu z padem dysku do wszystkiego, wot i przyczyna ;(

Sikor umarł...

15

dely: kurde, to adres sprzed miliona lat. musze uaktualnic profil :)

16

No taki masz w reply-to :)

17

no wiem, juz jest ok.

18

Hmm, nadal kłopociki: zbyt wiele wywołań z adresu IP. Ale postęp już jest - najwyżej podzielę na części w przyszłym tygodniu (w tym już brak czasu)... Na razie będę próbował...

Sikor umarł...

19

sikor: nie wiem co i jak robisz ale IMO 2sesje/1ip jest wystarczaja... to nie jest P2P... :)

20

Azbest: albo mi coś filezilla paprze, albo coś na tepsie sie dzieje. Pewnie w niedzielę powalczę, bo wcześniej brak czasu ;( W każdym razie widać różnice i teraz ewidentnie jest błąd od mojej strony (w odróżnieniu od wcześniejszej sytuacji).

Sikor umarł...

21

sikor: na bank to filezilla (cokolwiek to jest). ja pod windowsem uzywam do wszystkiego (scp, ftp, pop, smtp, nntp, smb...) fara - www.farmanager.com

22

O.K. - jak będę w domku to ściągnę fara i zobaczymy - jest to spox manager ;)

Sikor umarł...

23

ja pod winda totalcmd mecze

far obsluguje smtp? ;) pop3 to rozumiem, ale smtp?

24

jell: ale TC jest płatny... A far...? sprawdzę. Jeśli też - usunę, muszę mieć oryginał ;) Filezilla mi do tej pory wystarczała, a jest free ;) Poza tym: ty, UNIX Guru ( ;) ) uzywasz windy...? :)

Sikor umarł...

25

jell: sprawdz se, ze tak powiem :)
wget http://www.farmanager.com/plugins.php?l=en -O /dev/stdout -nv | lynx -stdin -dump | grep -i smtp