Witam wszystkich ;)
Piszę tutaj w pewnej sprawie związanej z projektem opracowania turbo do stacji SN360
W zasadzie projekt istnieje od Lasta98, gdzie pochwaliłem się kolegom że zamierzam zrobić taki mod. Niestety od tamtego czasu niewiele się zmieniło. Jest juz dosc dobry disasemblat romu (to zrobilem jeszcze w latach 90tych ubiegłego wieku :) , który teraz powoli staje się dla mnie jasny, Praca idzie tempem powolnym lecz stanowczym. ;) Problemem jest brak schematu stacji oraz prawdopodobieństwo istnienia kilku rewizji ROMu i plytki.
Mam wiec w tym miejscu prośbę do osób które posiadają SN360 (wiem ze stacje taka ma jurgi? ktos jeszcze?) o podesłanie/wystawienie na www waszych romów ze stacji :) Jeśli nie macie możliwości zczytania romu, mogę się umówić na przysłanie do mnie ROMka, ja go sobie zczytam i odeślę. Ewentualnie zczytanie i zdiffowanie z tym który jest w atariki.
Druga sprawa, jeśli możecie, sfotografować PCB z obu stron to też byłbym zobowiązany.
Jak pisalem chodzi w tym wszystkim o to, aby ujednolicic informacje i wykonać w miarę wierny schemat wszystkich wersji , bez którego projekt będzie się posuwał o wiele wolniej. Wiele wskazuje na to ze jest kilka wersji tej stacji (jedna ma więcej bugów druga mniej ;) W moim egzemplarzu widać wyraźnie post-vendorowe dodatki, dodatkowe kondensatory i rezystory, pare nalutowanych w miejsce juz istniejacych, itd. Oczywiscie schemat swojej stacji moge z wiekszym badz mniejszym trudem wykonac samodzielnie, niemniej chcialbym wziasc poprawke na te mityczne inne rewizje. Byc moze uda sie ujednolicic i oddebugować kod na tyle aby działał uniwersalnie. Byc moze da sie zrobic 3.5" 720k z turbem , byc moze .....
Liczę na odzew i dobrą wolę. Inaczej może się okazac ze moje turbo bedzie dzialac tylko z moim egzemplarzem stacji. :)