Witam Wszystkich!
Pamiętam jak prze mgłę, że byłem posiadaczem gry w której to zgadywało się liczbę wylosowaną prze komputer. Podawało się jakąś liczbę (bodaj 5 cyfrową) i program pokazywał w jakim stopniu trafiliśmy. Za 3 wygrane rundy panienka ściągała jedną część swej garderoby. Czy pamięta ktoś tytuł tej gry? Chciałbym napisać windowsowską wersje.

2

A było, owszem.

Zapewne chodzi Ci o grę Missmind Ania.

Przyznam bez bicia - się grało kiedyś! :)

I Ty zostaniesz big endianem...

3

Były miliony takich "Master Mind"-ów (bo taki, zdaje się, jest tytuł pierwowzoru), pewnie na windowsy też. Z atarowskich wersji kojarzę Sexy Six (mam oryginał! :)), ale tam były raczej obrazki, nie cyferki.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

4

Otóż to dzięki wielkie :D

5

Epi: no wiesz, Sexy Six to taki zaawansowany Missmind. ;)

Zresztą akurat Missmind Ania był pierwowzorem dla Sexy Sixa.

I Ty zostaniesz big endianem...

6

epi napisał/a:

Były miliony takich.

EPIcka mania wielkości :D

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

7 Ostatnio edytowany przez macgyver (2007-01-28 20:35:56)

W tamtych czasach nawet przy mega-kanciastych obrazkach w gr.9 wszystko się wielkie robiło :lol:

8

Rozmiar piksela wprost proporcjonalny do rozmiaru... stopy użytkownika. ;)

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

9

mac;)

10 Ostatnio edytowany przez Pin (2007-01-30 15:40:53)

Epi - trza na forevera filmik przyrodniczy na atarke przekonwercić koniecznie !! :)

zapytam znawców tematu, czy nie ma na składzie czegoś dyżurnego - o pożądanym rozmiarze (pixela), oraz długości projekcji :)

Kontakt: pin@usdk.pl

11

moja sugestia - nie dałoby rady w jakimś kolorowym formacie (np. apac) ? atari ma 256kolorów a nie tylko 16 odcieni szarości ;)

12

Zważ, że DLI co linię zajmuje kupę czasu. Jest już IRQ na 13 kilohercach i praktycznie stały odczyt z dysku. Na pewno da radę bez dźwięku. Ew. przy dużo mniejszych rozmiarach, mniejszym frame- i samplerate.
Spróbować nie zaszkodzi.

13

w sumie dźwięk w filmach przyrodniczych nie zawsze jest niezbędnie potrzebny. Brawo :)

14

Scena zrobi odpowiednią oprawę sama. Wszyscy chyba na tyle znamy j. niemiecki. ;)

15

Napisy na duchach. Ew. wersja niema, z planszami z napisami ;) Przy okazji może być i cz-b.

16

bo Wasko w tym wieku niedowidzi i nie wiedzieć dlaczego potrzebuje mniejszych cz-b pixeli ?? :) - no nie może być.. ;)-

17

Widziałeś film niemy i kolorowy?

18

tak :) - lecz później pojechałem z telewizorem do Pasia :)

Vasco/Tristesse napisał/a:

Widziałeś film niemy i kolorowy?

"Nieme Kino" - boska komedia Mela Brooksa :D

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

20

Z milionów wersji znam dwie: MISSMIND ANIA i MISSMIND SARA, pamiętam, że kiedyś znalazłem w programie miejsce ładowania danych z generatora liczb losowych i podstawiłem tam gotową wartość (0) ;) i zawsze wygrywałem ;)