Czyli co - 50 sztabów 1-osobowych, dziękuję.
Alex, wyłącz ten sarkazm - Twoja dniówka u mnie starcza na miesiąc albo przynajmniej na 2 tygodnie. :P
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Zloty » Sztab w sobote
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czyli co - 50 sztabów 1-osobowych, dziękuję.
Alex, wyłącz ten sarkazm - Twoja dniówka u mnie starcza na miesiąc albo przynajmniej na 2 tygodnie. :P
W folkgospodzie sa tuby 5litrowe tyskiego :)
Alex, zaproponowałeś listę knajp, dla mnie może być każda z nich - ale teraz może przedzwoń i spróbuj zarezerwować stolik. Wczoraj parę pomysłów nam upadło właśnie z tego powodu, że na sobotę nie było miejsc.
Miker: Czyżbyś nie lubił demokracji? :)
Draco: Zarezerwujmy jak już wszyscy się określą, bo potem będzie tak, że zarezerwujemy i nikt nie przyjdzie.
Moje typy to:
1) Folk Gospoda
2) C.K.Oberża
3) Kompania Piwna
Drodzy Parafianie!
1. Głównym celem sztabu jest spotkanie się z ludzikami, a nie podziwianie lokalu, obsługi itp... więc jak ktoś się wybiera tylko po to żeby odwiedzić fajny lokal, albo się najeść to niech lepiej nie przychodzi. Lepiej niech sobie zabierze fajną dziewczynę, (niekoniecznie żone), albo swojego chłopaka i miło spędzi czas na zajadaniu sie kaczka w pomarańczach...
2. Nie wiem czy wszyscy zauważyli ale jest dość późno (już wczoraj było za późno) na rezerwacje w jakimś "cool" lokalu. Stolik dla mw 10 os na sobotni wieczór trzeba rezerwowac pare dni wczesniej. Do tego nigdy nie wiadomo czy nie okaże się czasem, że osób przyjdzie tylko 3 ..... albo w drugą stronę 17.
3. Ceny w takich lokalach wielu osobom niekoniecznie podpasują. (cena piwa to nie wszystko), Poza tym uważam, za dużo wygodniejszą i bardziej komfortową psychicznie dla każdego sytuację kiedy każdy płaci za siebie, zamiast jednego zbiorowego rachunku na koniec. (z doświadczeniea wiem, ze potrafią powstać z tego powodu różne niezbyt przyjemne sytuacje)
Reasumująć! Skoro każdy ględzi (jak zwykle), a nic z tego nie wynika.
Zatem ustanawiam - SOBOTA 20.01 godz. 18:00 pub Gorączka Złota ul. Wilcza 29
Aha jeśli ktoś bedzie dojeżdzał później (tak jak ja - będę jakoś po 19stej) niech się kontaktuje z ludzikami telefonicznie. (np. z Mikeyem, Mikerem, Taqoo'iem i innymi sztabowiczami) Bo może zaistnieć taka sytuacja, ze w Gorączce złota nie będzie miejsca, wtedy sztab przeniesie się do dawnej Dolce Vity - onecnie Parany (http://www.parana.pl)
ps obie Knajpy są bardzo blisko siebie więc przespacerowanie się od jednej do drugiej nie potrwa dłużej niż 3 minuty.
1) Miejsce jest istotne i nie chodzi tutaj o podziwianie czegokolwiek tylko ludzkie warunki na jakimś poziomie. Siedzenie w nędznej zadymionej melinie nie jest przyjemne.
2) Jest późno, ale spróbować można. Na tyle lokali w którymś na pewno miejsca będą.
3) O cenach rzeczy innych niż piwo można dyskutować, gdyby w GZ coś do jedzenia było :D Najniższe ceny są w PH - mała pizza 8,90 zł. Jeśli chodzi o zbiorczy rachunek to popieram, ale każdy może mieć swój - wystarczy uprzedzić o tym kelnerkę.
Tak, jak Mikey prosił, propozycje swoje przedstawiłem. Wybór jest spory, czasu coraz mniej. Niechaj się wszyscy określą. EOT
Alex: już jest ustalone, więc nie mąć w kale, po robisz wszystko, zeby było 15 1osobowych sztabów .
Xray: Nie "jest ustalone" tylko Ty ustanowiłeś. Jeśli reszta się grzecznie podporządkuje to proszę bardzo.
Tak, ja to ustaliłem do tego w porozumieniu z przyjeżdzającym Mikeyem, biorąc pod uwagę pozostały do rozpoczęcia sztabu czas, wnioski większości sztabowiczówi, jak i fakt, że nikt jak zwykle nie chce wziąść na siebie odpowiedzialności podjęcia decyzji.. Po prostu oceniwszy sytuację Biorę to na siebie!
Za to ty, jak zwykle teoretyzujesz i tak pewnie by trwało az do 18stej. a praktyka jest oczywiście inna..
Nie teoretyzuję tylko przedstawiłem propozycję na prośbę kolegi. Zarezerwować lokal to nie problem - problemem jest później wyście na głupka jak nikt nie przyjdzie.
Bawcie się dobrze :)
Zdaje się, że 4 posty wyżej napisałeś "EOT" ... Na tym przykładzie można zaobserwować rozbieżności między teorią a praktyką oczywiście odnosząc się do twoich wypowiedzi.
Wyobraź sobie Alex, że sam wczoraj dzwoniłem a i dzwonili inni probując zarezerwować stolik na 10 os w różnych lokalach, i jakos nam ta sztuka się nie udała.
Ehh czepiasz się :) EOT miał wymusić określenie się przez wszystkich, ale jak widać nie udało się. Swoja drogą jakoś nikt się tutaj nie pochwalił, że gdziekolwiek dzwonił. Ja sprawdziłem w Champion's - miejsca są do wyboru do koloru. Był tam kiedyś bardzo udany sztab wielkanocny.
Jakkolwiek, ustaliliście już spotkanie w GZ, więc nie ma sensu kontynuować tematu.
tak z ciekawosci to gdzie odbyl sie sztab... :)
Widze ze Bracia Atarowcy sa jak zwykle zgodni;)
pozdrawiam
Alex, jak zwykle gadasz głupoty ;) Sztab był w gorączce złota, o do twojej informacji: tak, tam też serwują żarcie. całkiem niezłe. A mi na przykład oberża wcale nie odpowiadała (przypominam, że był tam już sztab.
Mały, byli: Mikey, Tatqoo, X, Miker z Sylwią, Draco, Krap, Pirx, Radi i moja skromna osoba. Całkiem nieźle, biorąc pod uwagę liczność ostatnich sztabów.
Sikor: Napisałem "zdaje się, że w dawnej Oberży" (hint: "zdaje się" oznacza przypuszczenie), a Ty od razu wyskakujesz z tekstem "jak zwykle gadasz głupoty". Taki komentarz jest obraźliwy.
Alex: a widzisz :) - bo ja tak. O głupoty to mi chodziło w tym o to, że napisałeś, że w "GZ" nie ma żarełka.
Alex, jak zwykle gadasz głupoty ;) Sztab był w gorączce złota, o do twojej informacji: tak, tam też serwują żarcie. całkiem niezłe. A mi na przykład oberża wcale nie odpowiadała (przypominam, że był tam już sztab.
Mały, byli: Mikey, Tatqoo, X, Miker z Sylwią, Draco, Krap, Pirx, Radi i moja skromna osoba. Całkiem nieźle, biorąc pod uwagę liczność ostatnich sztabów.
mam nadzieję że zabawa była udana,
-ja juśśś raczej nigdy nie będę na sztabie w mojej wsi, warszafce......
gep jak wymyśli sztaba z chłopakami tio się pojafię...........................
*ale tio tak na off topic (..)
A ty co
przeprowadziłeś się nad morze ?????????
Aha, czyli ten co najbardziej mącił, nie zjawił się.
Nie chcę nic mówić, ale czułem to w kościach. ;)
Epi: widziales kiedys Asa, zeby gdzies dotarl? :P
W zasadzie miałem na myśli Alexa.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » Sztab w sobote
Wygenerowano w 0.027 sekund, wykonano 67 zapytań