jellonek napisał/a:zgody na ogloszenie przez CIECIA otwartego konkursu poki co nie udzielalem...
Bardzo mi przykro, że doszło do takiego nieporozumienia. Niestety Twoje słowa ?to mozemy i jakis bardziej otwarty konkurs zrobic? odczytałem mylnie. Więc przepraszam. Jednak nie chciałem stawiać Ciebie przed faktem dokonanym. W końcu napisałem że zawsze możesz się wycofać i słowa dotrzymam, bez żadnych konsekwencji uszanuję Twoje zdanie (choć po tym jak mnie potraktowałeś to nie powinienem Ciebie szanować...).
Pamiętaj jednak, że ja nie napisałem ?teraz atakujemy komputer jellonka z numerem IP takim i takim?, lecz jedynie otworzyłem dyskusję a to jest zupełnie coś innego.
Jeszcze raz podkreślam: nie miałem zamiaru Ciebie stawiać w niezręcznej sytuacji, a posądzenia że nie chciałem dać Tobie głosu są absurdalne.
Co do naszego nieporozumienia ma ono prosty powód: nie miałem czasu. Dlatego moje wypowiedzi były bardzo krótkie i nie ma w tym nic dziwnego że do jakiegoś nieporozumienia doszło. Dodatkowo kilka osób (Ty również) dawało do zrozumienia że czekają na mój ruch, więc szybko go wykonałem ? widocznie zbyt szybko.
To są zwykłe nieporozumienia, a kulturalni ludzie potrafią takie nieporozumienia sobie wyjaśnić.
Dlatego też pewnie w jakiś mylny sposób odczytane zostały me słowa przez innych którzy zmieszali z błotem mój pomysł (o tym jeszcze napiszę dalej).
Skoro jednak wycofujesz się ? ja wycofuję się również, dla mnie temat jest zamknięty. Przygotowałem tekst w którym wyjaśniam wiele nieporozumień, ale w takiej sytuacji publikowanie tego już nie ma sensu. Mam nadzieję że Ci którzy mnie tak atakowali uszanują to.
jellonek napisał/a:jeszcze kolo wyjezdza mi z tekstem "widzę niebardzo się orientujesz w temacie bezpieczeństwa" ;) - mozesz wytlumaczyc w kilku zdaniach co pozwolilo ci to ujrzec? Pliiiiis...
To jest bardzo proste... jest tak proste że nawet osoba nie mająca pojęcia o sieciach i bezpieczeństwie zrozumie o czym jest mowa:
po pierwsze podałeś wiele szczegółów dotyczących swojej konfiguracji i sprzętu - jest to elementarny błąd. Jest taki wojskowy dowcip że rozmawiają sobie dwaj generałowie (z różnych krajów):
- powiedz ilu macie żołnierzy ?
- Nie powiem, przecież to jest tajemnica !
- A... no tak, a powiedz mi ile macie hełmów ?
- A hełmów to mamy 5000...
Drugim błędem jest to że Twierdzisz iż Twoje zabezpieczenia są w 100% bezpieczne. Wystarczy wziąć do ręki gazetę aby przeczytać o jakiś spektakularnych włamaniach do dużych firm czy nawet instytucji rządowych/wojskowych. Czy Tobie się wydaje że oni nie używają firewalli i innych zabezpieczeń ??
trzecim jest przekonanie że windows jest bezpieczny. Najbardziej elementarnym zagadnieniem może być to co wcześniej mówiłem są pewne rzeczy których w windows się nie da wyłączyć a w innych systemach się da ? więc trudno jest traktować windows jako bezpieczniejszy...
Jednak zamiast mnie obrażać, mógłbyś się zapytać... to już byś dawno wiedział o czym jest mowa... ale widocznie co innego Ciebie bawi...
Co do Twojej orientacji to pewnych błędów się nie popełnia. Trzy błędy i odpadasz.
jellonek napisał/a:co za kurewska łaskawość.
Jeśli otwieram temat do dyskusji to nie wiem dlaczego zakładasz że dyskusji ma w nim nie być, albo że Ty nie będziesz miał w niej nic do powiedzenia. Jesteś uprzedzony i tyle...
Na koniec zaskoczyłeś mnie:
jellonek napisał/a:2. konkurs otwarty na podobnych zasadach w zasadzie ;) moglbym przyjac
No proszę to jednak moja propozycja zabawy nie była taka głupia... kto by pomyślał...
jellonek napisał/a:3. jesli ktos ma ochote na tego typu zabawy ? mi sie pomysl bardzo podoba, bo mozna sie czasem czegos ciekawego dowiedziec/nauczyc - zapraszam do dyskusji
No proszę, mi też się wydawało że może być fajna zabawa.
Ale skoro nawet Ty uważasz że pomysł jednak może się podobać to stawia to w złym świetle wszystkich tych którzy mnie tu zbluzgali.
Oczywiście nie musisz się bawić ze mną ? dla mnie EOT. Natomiast skoro nie chcesz się tylko ze mną bawić to znaczy że jesteś bez sensu uprzedzony oraz świadczy jeszcze o czymś...
I dzięki za Ciecia :> Masz bardzo bogate słownictwo oraz wybujałą wyobraźnię :P
Na temat reszty poruszanych przez Ciebie punktów mogę wiele powiedzieć, ale nie przywykłem do rozmowy na TAKIM poziomie. Bądź sobie pewny że mi dopiekłeś i że jestem takim kiepskim specem od sieci, oraz oczywiście dużo gorszym od Ciebie...
Więc: no comment.
CePe napisał/a:wreszcie zacznij używać głowy zgodnie z jej przeznaczeniem!
Widzę że dobrze znasz przeznaczenie każdej głowy... gratuluję...
Pamiętaj, że mnie nie znasz a tekst który napisałem mogłeś zrozumieć opacznie.
Mariusz Zając napisał/a:Po jakiego włamywac sie na prywatny komputer ?. Co tam może byc takiego ciekawego ?
Oczywiście nic. Po prostu jellonek przechwalał się że jego komputer jest nie do zdobycia itp. Więc chodziło tylko o zabawę. I jak mądrze to jellonek ujął przy okazji można by się czegoś nauczyć.
Mariusz Zając napisał/a:Chyba ze chcesz udowodnic sobie jaki jestes kozak ?
Ja już niczego sobie nie muszę udowadniać, przeszedłem wystarczająco dużo testów i wystarczająco dużo osiągnąłem. Nic więcej nie muszę.
Nie chciałem aby było to potraktowane że mam osobisty konflikt z jellonkiem, więc chciałem aby atak przeprowadził ktoś inny.
Ja jestem zwolennikiem rzeczowej dyskusji a nie awantury i osobistych konfliktów.
Mariusz Zając napisał/a:Chcesz to sprobuj włamac sie do mnie
Ok, pomyślę o tym ale dopiero w nowym roku.
Ja chętnie bawię się z kolegami, ale tymi którzy mają choć trochę kultury.
Mariusz Zając napisał/a:ale jak chcesz wyzwań przyatakuj jakiś BANK :)
Jak już mówiłem nie chodzi o wyzwania. Mówiłem też że tematy sieciowe raczej mnie nudzą.
Natomiast mój kolega opracował jak obejść wszystkie zabezpieczenia i dostać się do konta bankowego ? chyba właśnie pisze o tym pracę dyplomową.
800XL XC12 LDW 2000 Portfolio 1040 ST, STE Falcon 030 (Deskpro) Jaguar
... oraz inne grzyby i Amigi :-P