Witam,
No właśnie co? W 93 szczęka mi opadła jak zobaczyłem to co wyszło z Calamusa, no jakoś tak mi zostało. Myślę o zakupie atarynki, tyle że nie wiem co, by Calamus znośnie hulał. No i by się też trochę demek dało oglądać ;)
Co doradzacie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Co kupić pod Calamusa?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
No właśnie co? W 93 szczęka mi opadła jak zobaczyłem to co wyszło z Calamusa, no jakoś tak mi zostało. Myślę o zakupie atarynki, tyle że nie wiem co, by Calamus znośnie hulał. No i by się też trochę demek dało oglądać ;)
Co doradzacie?
Polecam falcona060. A jak nie to Aranyma - tutaj będzie rewelacyjnie szybko.
Jak demka to tylko Falcon + CT60 lub CT63
HADES 060, MILAN 060...
Falcon z 060 tez wydaje sie byc odpowiedni, ale przydalaby sie karta graficzna bo nowy Cal pracuje od 800x600!!!
zawsze tez mozesz uruchomic Calmusa pod PC lub MACiem (classic oraz OSX), albo tak jak kolega tawariszcz sqwad podpowiada na emulatorze.
Tzn. nie musi to być demon prędkości :) Byle nie PC (zmęczonym padami Windowsa i piekłem zależności w Linuxie).
W sumie to mam 2 marzenia:
1. oglądnąć trochę scenowej twórczości :)
2. no i takie jeszcze z lat 90-tych: "uruchomienie drukarni na atari+calamus". (tu akurat to jeszcze bardziej zielonym :))
a co myślicie o tym co teraz na allegro jest CLAB FALCON MK II z 16mb i mega ste z 4mb?
to tylko falcon
CLab to zwykly falcon :) takze ogolnie slabo nie tylko z demonami ale wogole z dzialaniem ;) chyba ze 640x480 MONOCHROM.
A Mega STE to juz wogole, do wpisywnia tekstu owszem fajnie ale sklad...
Polecam TTke jako minimum z pamiecia TT RAM i do Cala karta graficzna.
piekłem zależności w Linuxie
Nie każde distro oznacza zależności :P :P :P
hetteh napisał/a:piekłem zależności w Linuxie
Nie każde distro oznacza zależności :P :P :P
A znasz takie? Dla mnie musiałoby być wszystko skompilowane statycznie, bym zapomniał "czy ja mam właściwą wersję biblioteki?"
hetteh: czamu statycznie? Uzywam dystrybucji opartych na debanie od lat i nigdy nie mialem problemow z zaleznosciami.
adam: do dziś jestem w szoku, gdy chciałem instalować cos do japońskiego pod slackware, a kolega debianowiec: "u mnie wystarczy apt-get". nie kazde distro ma 18 tys. ready-to-use pakietow. w sumie przeszedlem na ubuntu, a slacka w wersji live, tj. Team-TL, uzywam wylacznie do zabawy z TeXem.
Czemu statycznie? wtedy nie ma w ogole zadnych problemow z przenoszeniem binarek pomiedzy dystrami :)
Z tymi statycznimi binarkami mozna sie niezle przjechac...
Slack pod tym wzgledem jest dla hardkorowcow, bo wogole nie pilnuje zaleznosci. Większość dystrybucji to robi i nie ma problemu.
Jak falcona to na niemieckim ebay'u jest obecnie 2, tyle ze ja nie kumam wogole niemeickiego i nie wiem jakie dokladnie konfigi i czy cos nie uszkodzone w nich.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Co kupić pod Calamusa?
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 60 zapytań