Witam
Jestem komputerowym laikiem, więc proszę o wyrozumiałość. Nabyłam w.w. komputer na Allegro wraz z monitorem do celów artystycznych (plan: projekt techno-nostalgiczny w ramach wystawy zbiorowej, polegający na wyświetlaniu tekstów, odpowiedni program obiecał mi ktoś napisać, więc mniejsza tu o koncepcję pracy). Jednak okazało się, że stacja dyskietek nie działa. Jestem w kłopocie, pilnie kupiłabym od kogoś bądź wypożyczyła na okres wystawy (od grudnia 2006 do końca stycznia 2007) taki komputer. Jestem z Poznania, ale mogę podjechać gdzieś w okolice. Czy możecie mi jakoś dopomóc, coś doradzić? Gdzie ew. można kupić ten model, czy jest jakieś grono kolekcjonerów Atari w Poznaniu do którego można się zwrócić i ew. czy może można szukać kogoś kto by naprawił ten komputer, który już mam...
Ewa
sio2flip - emulator peryferiów sio2flip umożliwia podłączenie Flippera Zero do Atari i korzystanie z plików ATR jako wirtualnych dyskietek.
Steem SSE v4.1.2 R17 Nowa wersja popularnego emulatora Atari ST.
Street Fighter 2 na Atari 8-bit To wczesna wersja gry, ale już teraz wiadomo, że projekt zapowiada się bardzo ambitnie.
SwSprEd 1.0.0 Nowy edytor programowych duszków.
Atari 8-bit Rom Image File Explorer Nowa wersja przynosi szereg istotnych ulepszeń i nowych funkcji.