jer napisał/a:No właśnie? Gdzie to znaleźć, szczególnie schemacik i zawartości rom/gal? Bo do IDE KMK jest wszystko.
Robi się... sorry ale jestem zawalony robotą...
jer napisał/a:Czy są różnice między IDEa a KMK?
Tak 2 zasadnicze
1) IDEA jest bardziej prądo lubne ale działa z każdą Atarką i jest lekko unowocześnioną wersją KMK (funkcjonalność to 100% kmk).
2) KMK wymaga czasami dostrajania do konkretnego modelu.
Idea powstało tylko i wyłącznie aby zaspokoić kilku wyjadaczy - użalających się na każdym party Pasiowi i Draco. Jest to bez wątpienia najszybszy interfejs jaki powstał do Atarki (wątpie aby kiedykolwiek powstał szybszy) - ale według mnie na obecną chwilę nie najlepszy! Bo ma trochę wad o których już mówiłem wieloktronie i nie zamierzam się powtarzać.
jer napisał/a:Chciałbym zrobić to w wersji smd, wówczas na jednej płytce upakować można wiele gadżetów. Na razie znalazłem tylko zdjęcia płytki IDEi i widzę, że logika upakowana została w galach.
Owszem część logiki jest w galach - w kwestii przeprojektowania tego do smd - uderz do Pasia! Bo to on jest twórcą tej wspaniałej zabawki.
Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim