1

W przyszlym tygodniu od poniedzialku do piatku bede w Krakowie, pierwszy raz od wielu lat.
Miasta nie znam, ludzi nie znam.

Czy mieszkancy tego szacownego miasta moga zareklamowac jakies imprezy czy koncerty? Moze akurat sie cos szykuje ma przyszly tydzien...

Jade na szkolenie, a w koncu ile dni pod rzad mozna pic... ;)

I drugie pytanie - jakich miejsc/dzielnic unikac gdybym sie chcial powloczyc wieczorem po miescie?

2 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2006-11-10 16:05:51)

Ja też uderzam na szkolenie ale do mieściny Małysza ... gul, gul, gul ... ;) hehe

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

3

1. http://serwisy.gazeta.pl/cjg/0,31911.html
http://v03.cjg.pl/,,mp,2006,11,0,0,,index.html
itd.
2. Wg świeżych plot są to Dąbie, Wola Duchacka i Prokocim/Bieżanów, ew. zadupiane osiedla w Hucie, ale a doświadczenia wiem, że tu nie ma reguły. Możesz przejść Hutę nocą cały a potem dostać w łeb w biały dzień np. pod Wawelem przy ludziach.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

4 Ostatnio edytowany przez nosty (2006-11-10 18:23:55)

epi - zajefajnie. Mieszkac bede przy Nowohuckiej, wiec musze uwazac, zeby sie na spacer nie wybrac za daleko :D

Ha! Na koncert Faust'a sie wybiore: http://serwisy.gazeta.pl/cjg/1,31911,3725370.html

jutro GKS jedzie doye..c Wisle :)

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014

6

nosty: Nowohucka nie prowadzi przez Hutę, tak jak Warszawska nie jest w Warszawie ani Macedońska w Macedonii. :)
A lokalizacja jest o tyle przykra, że nigdzie w tym mieście nie ma tyle hałasu i spalin, co przy Nowohuckiej. Btw. w tej okolicy jest też MORD, gdzie w czwartek zdaję prawko.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

Phi, w Poznaniu jest Poznańska...

8

epi - lublin smierdzi pod tym wzgledem majkrosoftem - u nas jest WORD

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

9

No wiem wiem, chyba tylko Kraków się pod tym względem wyłamuje.

10

eee - tam ;) - Nowohucka to jedynie przykry dostęp do miasta - bo od Powstańców od rana jest już korek - i stan ten utrzymuje się dość długo. Chodzi o bloki przy centrum egzaminowania jełopów ( ;) ) na prawo jazdy??

Faust :) - hehe;- coś mi to mówi - ale na koncert nie pójdę - bo jakoś nie przepadam za ową formacją :):)

Kontakt: pin@usdk.pl

11 Ostatnio edytowany przez epi (2006-11-12 00:03:41)

Nowohucka - do miasta? Przecież to jest droga z zadupia na zadupie przez zadupia.
A za tego jełopa, to poczekaj jak ci chociaż bajt kodu napiszę. :P

12

Epi: nie badz taki niedobry. Daj mu chociaz plik z zawartoscia: $EA $60... ;)

13

EPI. Przepraszam ;):)

Kontakt: pin@usdk.pl

14

No to jade! Wypisalem sobie kilka nazw knajp dobrze komentowanych w sieci i jade. "Dowolny kierunek zwiedzania" ;)
Dzieki za komentarze. Na Nowohuckiej bede tylko spal w hotelu. Na starowke  z tamtad na mapie daleko nie jest... Jakos tydzien wytrzymam.

15

http://bash.org.pl/105075/

16

No i wrocilem szczesliwie! Krakow mnie ogolnie zachwycil: na starowce w listopadzie (!) 3 na 4 rozowmy w niepolskim jezyku. Knajpek, pijalni, kafejek, tyle co u nas na Pietrynie albo i wiecej. Ceny browara w tychze od 4 do 6zl, przy czym 6 to juz w tych naprawde zapchanych przy samym rynku (a spodziewalem sie 8-10zl jak w Wawie). Bylem w Dymie, Prowincji, Starym Porcie i jeszcze 3 ktorych nazw nie pamietam.
Dziewczyny w krakowie sliczne i co ciekawe, jakies takie bardziej filigranowe niz w centrum Polski. Fajnym przezyciem bylo zapatrzenie sie na rynek i sukiennice przy dzwiekach solowek na gitarze elektrycznej ulicznego grajka. Rewelacyjny podklad!
Minusy znalazlem dwa:
Miasto mniejsze od mojego o polowe, ale tlok dwa razy wiekszy - ulice jakies takie ciasne, tlumy ludzi sie korkuja.
A po drugie - smok wawelski mnie nacial na kase! Wyslalem smsa na podany numer zeby zazial. Dostalem smsa z podziekowaniem i tekstem "teraz patrz na mnie, wlasnie zieje dla Ciebie" i kupa. Zadnego ziania. Ale bde reklamowal! Nie daruje gadzinie ;)

17

Biorąc pod uwagę wyniki ostatnich wyborów, korki będą jeszcze większe.

18

co do kobiet to sie zgadzam ;)

Południe i południowy wschód kraju obfituje w interesujace obiekty :)

Sam jak palant jeździłem za szczeniaka do jednej panny do Skarżyska
A sam Kraków...? ;)

Ech te wspomnienia ! :D

ogólnie to k...a jesień idzie!

19

szary331 napisał/a:

Sam jak palant jeździłem za szczeniaka do jednej panny do Skarżyska

Może nie ten region, ale przypomina mi się cytat z... (kto zgadnie? :)):
"A w tej Pile, to ją piłował, kto chciał!"

20

EEE....epi...zaraz tak wulgarnie :D, mna powodowały "wyższe uczucia" :D

ogólnie to k...a jesień idzie!

21

No właśnie. Ty jeździłeś powodowany wyższymi uczuciami, a jak cię nie było... ;)

W sumie mogłem nostyemu polecić repertuar Bagateli, ale w tak krótkim czasie raczej i tak nie wyrobiłby się z rezerwacją.

22

A, jeszcze jest Kazimierz - bardzo fajna dzielnica, zapiekanki, knajpy itp.

23

Zapiekanki i tak najlepsze są na miasteczku agh.

24

Przepraszam ale najlepsze łyżwy... yyy znaczy sie Zapiekanki na Świecie znajdują sie w Rzeszowskich Przydworcowych Budeczkach z fast-food'ami. Kto nie wierzy - Zapraszam!

25

Mówimy o Krakowie.
[mkboss0]A gdzie w Rzeszowie są najlepsze kasztany? ;> [/mkboss0]