Różnica z wersją USB i bez to ok. 30zł. Piguła czasami wystawia takie wersje.
Sam dokonałem na Allegro zakupu u Piguły tego cuda i szczerze polecam. Zarówno Pigułę jako sprzedającego jak i sam interfejs. Bardzo fajna sprawa. Niestety sam interfejs to początek wydatków. Żeby korzystać z karty CF, to po pierwsze trzeba ją mieć i po drugie należy dokupić przelotkę (+ ew. taśmę). Do pełni szczęścia potrzebny jest jeszcze czytnik kart w PC. Choć przy wersji z USB jest zbędny. Jednak jak już się zdecydujesz wydać 100zł na SIO2IDE + ok.50 zł na kartę 512MB + 30-40zł na przejściówkę, to wydatek 20-30 zł na czytnik nie jest tragedią, a bardzo podnosi komfort pracy.
Urządzenie można podłączyć do złącza SIO w Atari i nie trzeba go nawet otwierać! Na karcie 512MB mam chyba wszystko, co mi do szczęścia potrzeba i jeszcze zostaje sporo miejsca. Jedną, jedyną wada tego urządzenia jest brak możliwości zmiany ?dyskietek w stacji? w trakcie wykonywania jakiegoś programu (np. gry). Dyskwalifikuje to wszystkie gry wielodyskowe, gdzie nie można włożyć np. drugiej dyskietki do kolejnej stacji ? dysk1 do stacji D1, dysk2 do stacji D2, itd. i muszą być wkładane do D1 w trakcie gry. Szkoda.
Ja sobie cały interfejs wraz z przejściówką zamontowałem pod maską mojego XEGS. Z boku jest mała szczelina przez która wkłada się kartę. Super sprawa. Kartę w każdej chwili mogę wyjąć i podpiąć do PC, gdzie zrzucam nowy soft. Przekładam do Atari i jazda na maxa!
Stworzyłem też kilka obrazów ATR wielkości 16MB, które traktowane są jak partycje dysku twardego widziane przez MyDos lub SDX i na nich mam cały soft ?narzędziowy?.
Ogólnie bardzo polecam.