Witam,
potrzebuje web admina ze zdolnosciami graficznymi do zajecia sie stronka na ktorej ja (byc moze inni tez) beda mogli umieszczac raporty z prac nad jakas gra + dolaczac pliki, grafiki itp.
:p
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
atari.area forum » Miejsca w sieci » kazdy ma mambo mam i ja
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
potrzebuje web admina ze zdolnosciami graficznymi do zajecia sie stronka na ktorej ja (byc moze inni tez) beda mogli umieszczac raporty z prac nad jakas gra + dolaczac pliki, grafiki itp.
:p
Powodzenia z mambo :) Kiedyś próbowałem zrobić szablon do własnych potrzeb... i dałem sobie spokój :)
xxl - skorzystaj z Bugzilli - link masz bodajże na atari.online.pl w wątku o kolony....
Bugzilla jest imho trochę zbyt kobylasta na takie potrzeby. Ale w tym kierunku może coś sie znajdzie. Jeśli issuetracker miałby tu zastosowanie, to ja z powodzeniem i zadowoleniem używam flyspraya
ale ja potrzebuje czegos prostego np z taka funkcja:
1. ktos (w domysle ja) oglasza projet,
2. wyszukuje zespol - moze pozniej mozna by bylo opublikowac conieco jak powstawala gra ;-)
3. publikuje zalozenia - modyfikowane (w pewnych granicach) przez userow
4. zainteresowani userzy rejestruja sie dzieki czemu dostaja zawsze najswierzsze kompilacje
5. oficjalnie publikuje gre i instrukcje
6. jesli trzeba (i w zaleznosci od raportow) po pewnym czasie dokonuje aktualizacji
zaleta taka ze nie smiece w 10 miejscach z projekcikiem, nie prosze sie o to czy ktos nie zechcialby zajac sie muza/grafa (mysle ze moglaby byc jakas zakladka na stronie gdzie mogly by sie rejestrowac 'dusze do wynajecia')
raczej nie na bugraporcie by mi zalezalo (przynajmniej nie w pierwszej kolejnosci)
---
no i joomla swietnie sie do tego nadaje (chyba)
Już widzę tabuny chętnych do rejestrowania się, bugtrackingu itp. ;)
poczytaj o trac - issue tracker
krotko - umozliwia przechowywanie informacji o projekcie (np. newsy na jego temat), ma system śledzenia błędów (podstawowe zadanie), bardzo dobrze wszystko zintegrowane z wewnętrznym wiki + interfejs do svn-a
trac jest całkiem fajny. Doczytałem że można trzymać w nim kilka projektów. Jest odrazu repozytorium źródełek na svn. Przy odrobinie dyscypliny mógłby się nadać
Potwierdzam - trac jest OK - używam go aktualnie w pracy. Jedyna wada to xhejnowa konfiguracja (wszystko trzeba wklepywać z konsoli), ale może w nowszej wersji jest lepiej - u nas z jakichś względów musi być wersja dostarczona z dystrybucją Debiana, czyli dość wiekowa.
ale narzekacie... ktos uzywa jira? :)
a odnosnie strony i watku... tak jak pisal dely mambo to dosyc dlugie siedzenie i obczajanie o co chodzi, przy czym efekt moze byc sredni... moze tak wordpress? grafika nie bedzie trzeba - chyba, ze do jakiegos logo, etc. pelno do tego jest themesow, ktore naprawde niezle wygladaja + instalacja to czysta klikologia nie to co mambo.
True, Wordpress jest bardzo przyjemny. Szablonologia jest łatwa, a i system jako taki jest dosyć rozbudowany i bardzo miły dla zarządzającego.
A ja myślę że robi się zamieszanie.
Jedni polecaja bugtrackera/issue trackera, inni CMSy, a xxl tak naprawde szuka jeszcze czegoś innego ;)
atari.area forum / fabryki ? :)
...
2. Projekt musi byc rozpoczety. Sam pomysl to za malo.
...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Miejsca w sieci » kazdy ma mambo mam i ja
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 63 zapytań