1 Ostatnio edytowany przez beneficus (2006-11-14 09:36:48)

Mam do sprzedania monitor Atari TTM195

- monitor cyfrowy monochromatyczny

- przeznaczony do pracy w wysokiej
rozdzielczości z komputerami AtariTT

- rozdzielczosc 1280 x 960 przy 70 Hz

- sygnal w standardzie ECL (-16V, +16V)

W skład licytowanego monitora dodatkowa wchodzą:

- oryginalna instrukcja obsługi (j. angielski)

- kabel zasilający

- kabel VIDEO

link do aukcji Allegro -> http://ssl.allegro.pl/item142106235_mon … zosc_.html

Życzę udanej licytacji!

2

a ma oryginalne opakowanie i formy styropianowe ? :lol:

3

Nieco offtopic: A nie dałoby się zrobić lepszej fotki - bez tego flesza? - do Atariki by się wrzuciło... :)

I Ty zostaniesz big endianem...

4

Ramka na dwa palce :) Boże dzięki Ci za LCD :P

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

5

Sqward: nie wiesz, co mówisz... Do jednokolorowego DTP nie ma lepszego monitora, obraz jak żyleta, paper white. A że waży swoje i wygląda jak wygląda - to wina ówczesnej techniki tylko...

Sikor umarł...

6

O kurde ... kategoria waga ciężka... 22,5 kilograma ?? ... czyżby nadmierne stosowanie ołowiu w ówczesnych czasach :D ?

7

22.5 kilo to niewiele. w pracy mam kilka sztuk >30 kilo (19 cali) ;)

8 Ostatnio edytowany przez macgyver (2006-11-09 07:22:06)

Pudzianowski za młodu pracował na tym monitorze. A że miejsca wszędzie miał mało ciągle go przenosił, no i się chłopak rozrósł od tego dźwigania ;)

9

Mac: z tego płynie prosty wniosek: Pudzianowski jest/był Atarowcem i miał TT-kę, bo w tamtych czasach karta do grzyba która mogła wykorzystać ten monitor (to znaczy po kilku latach, jak już działały TT-ki) kilkakrotnie przewyższała cenę tej ostatniej, a to niemało było (~20 milionów starych złotych w 1992 roku to była średnia cena TT-ki z 2MB pamięci ST-RAM bez monitora i bez twardego dysku - mam gdzieś cennik jeszcze z jednej z firm) ;)

Sikor umarł...

10

ale gupie to atari bylo...

Don't take it too seriously my love.

/// more for your atari ///

11

miker napisał/a:

Nieco offtopic: A nie dałoby się zrobić lepszej fotki - bez tego flesza? - do Atariki by się wrzuciło... :)

Postaram się wrzucić. Mam też dużo innych dobrej jakości zdjęć różnych podzespołów Atari,
tyle że nie wiem komu mógłbym je wysłać?

12

do mnie wszytkie tarabany!!!

13

Beneficus: możesz te zdjęcia zrzucić na płytę i byśmy sie jakoś spiknęli...?

Sikor umarł...

14

Sikor napisał/a:

Beneficus: możesz te zdjęcia zrzucić na płytę i byśmy sie jakoś spiknęli...?

Nie ma najmniejszego problemu, chętnie pomogę ;)

15

Sikor napisał/a:

Sqward: nie wiesz, co mówisz... Do jednokolorowego DTP nie ma lepszego monitora, obraz jak żyleta, paper white. A że waży swoje i wygląda jak wygląda - to wina ówczesnej techniki tylko...

Ja rozumiem, że wszyscy kochamy Atari ale bez przesady Sikor :) To jest sprzęt sprzed 15 lat i może wtedy był szczytem techniki, ale dziś nie wziąłbym tego za darmo. 70Hz to jest zabójstwo i jeśli chcesz się katować to mnie to nie przeszkadza, ale dla mnie świat nie stoi w miejscu i technologia LCD to dla mnie teraźniejszość i nie ma mowy o wracaniu do CRT choćbym miał po 16h dziennie robić DTP na TT-ce. Atari tak, ale też zdrowy rozsądek po dwakroć TAK.

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

16

:lol:

17

sqward napisał/a:

70Hz to jest zabójstwo

To nie do konca tak. Fosfor uzywany w tych monitorach ma dosc dluga poswiate, efekt byl taki ze te 70 Hz odbiera sie praktycznie jak 100 Hz na kolorowym monitorze :-) Pewnie - do gier to sie nie nadawalo, ale do cz-b DTP doskonale, mozna przy tym sleczec bardzo dlugo bez zmeczenia oczu.

Pozdrowienia
Sylwek
Atari is dead. Long live Atari!

18

Nowy adres do aukcji -> http://ssl.allegro.pl/item142106235_mon … zosc_.html