Całą dniówkę się bawiłem różnymi edytorami tekstu, poszukiwałem u wujka googla rozwiązań i nic. Temat nie dotyczy Atari, ale może tu znajdę pomoc. Opiszę co potrzebuję : Posiadam plik tekstowy i w nim występuje np. napis Prosz^ a ja automatycznie bądź po wykonaniu jakiejś instrukcji chciałbym mieć napis Proszę. Założenie też jest takie, że nie ma być to opcja znajdź i zamień bo ją w edytorach muszę każdorazowo zdefiniować. Nie ma to być też opcja autokorekty bo ona poprawia tylko w czasie pisania. Ja potrzebuję tekst pobrać z pliku lub w stawić w miejsce edycyjne jakiegoś programu. Muszę mieć zatem też możliwość zapisania w jakiejś bazie ciągu znaków wejściowych i ciągu wyjściowych. Opisałem to myślę dość szczegółowo - operacja w sumie wydaje się być prosta a sensownego programiku brak. Myślę, że rozwiązaniem byłby słownik w którym mam możliwość definiowania wyrazów - stworzenia swojej bazy. Czekam na pomysły!!! Proszę pomóżcie!!!
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.