Całą dniówkę się bawiłem różnymi edytorami tekstu, poszukiwałem u wujka googla rozwiązań i nic. Temat nie dotyczy Atari, ale może tu znajdę pomoc. Opiszę co potrzebuję : Posiadam plik tekstowy i w nim występuje np. napis Prosz^ a ja automatycznie bądź po wykonaniu jakiejś instrukcji chciałbym mieć napis Proszę. Założenie też jest takie, że nie ma być to opcja znajdź i zamień bo ją w edytorach muszę każdorazowo zdefiniować. Nie ma to być też opcja autokorekty bo ona poprawia tylko w czasie pisania. Ja potrzebuję tekst pobrać z pliku lub w stawić w miejsce edycyjne jakiegoś programu. Muszę mieć zatem też możliwość zapisania w jakiejś bazie ciągu znaków wejściowych i ciągu wyjściowych. Opisałem to myślę dość szczegółowo - operacja w sumie wydaje się być prosta a sensownego programiku brak. Myślę, że rozwiązaniem byłby słownik w którym mam możliwość definiowania wyrazów - stworzenia swojej bazy. Czekam na pomysły!!! Proszę pomóżcie!!!
Echa Revision 2025 Kilka interesujących produkcji dla różnych platform Atari.
atari.area w mediach społecznościowych Choć sercem naszej społeczności pozostaje forum, przypominamy, że jesteśmy również aktywni w mediach społecznościowych.
Lost World by Desire Nowe demo grupy Desire.
sio2flip - emulator peryferiów sio2flip umożliwia podłączenie Flippera Zero do Atari i korzystanie z plików ATR jako wirtualnych dyskietek.
Steem SSE v4.1.2 R17 Nowa wersja popularnego emulatora Atari ST.