... po nieprzespanej nocy udało się odpalić 65c816 w Atari130XE ... hmmm: i co moge na ten temat powiedzieć?? .. ano to, iż pomimo usilnych prób znalezienia czegoś, co na '816 nie odpali nie udało mi się znaleść niczego. Jak do tej pory odpaliłem większość intr 16kB od A.D.98 zaczynając. Testy trwają, a więcej konkretów będzie w chwili, gdy przełoże owy wynalazek do kompa, który ma więcej niż 128kB RAM, bo na 128 zbytnio poszaleć się nie da. Chodzi oczywiście o demka pełnowymiarowe, ... ale o tym następnym razem.
Bardzo zajefajnie zachowuje się SysINFO (KMK), które to po stwierdzeniu faktu istnienia nowego procka, działa jakby zupełnie inaczej ... tzn. szybciej (na OKO ... Axe co ty na to?? hehe;-)) do prawie 2x (chodzi o otwieranie, zamykanie okien) ... jeśli chodzi o inny soft -> Sparta DOS X i QE816.sys (Quick_Ed); dopala do prawie 400% urządzenie E:, co daje dość wymierne korzyści użytkowe dla posiadaczy SDX. Epi próbował już (pod MAE) kodzić pod '816 - stwierdził, że to działa i lekko mówiąc deko się tym zajawił .... oj, będzie pełna bieda; pewnie NEO_Trk. w wersji 3.0 będzie wymagał 16bitCPU .. hehehe; mnie to osobiście nie przeszkadza ... ale to oczywiście żart. ... eee może nie?? ..
No to tyle; i prośba do Was: jeśli znacie jakikolwiek program korzystający z nielegali do poprosze o stosowną informację. (Mam nadzieje, że nikt nie zasugeruje mi testu Krógera na możliwość wykonania nielagali ... hihi).
Następną ciekawą rzeczą może być to, iż osobnik Epi odgrażał się OS'em pod 816, a procek do tygodnia czasu będzie sobie siedział u niego w kompie...
Mam namiar na 9-10 sztuk Apple IIGS (65c..) ... są chętni??