ech! co tu komentować - pan Piguła, wytrawny obserwator sceny politycznej w Polsce chyba nie zauważył,że Balcerowicz nie jest paralmentarzystą...
A poza tym gdyby nie wprowadzenie wolnego rynku w 1989 roku, gdzie ustawodawstwo opracowywał rzeczony wyżej gość to pewnie nigdy nie został bym atarowcem!
ergo
Balcerowicz RULES!!!!!!!!!!
Tak, tak McMaster. Swiete slowa. Tylko, ze nikt tego juz nie pamieta jak bylo nie tak dawno. Wszyscy tylko wolaja, ze bylo lepiej. Nie wiem tylko z czym bylo lepiej. Towaru na polkach zero. Po wszystko trzeba stac w kolejkach. Zapisy na wszelkiego rodzaju dobra (lodowka, pralka, telewizor). Ehh. Ludzie pamietaja tylko, ze mieli pieniadze. Mieli, bo nie bylo co kupic.
A unia? Tylko od nas samych zależy czy chcemy stać się krajem, który będzie awansował cywilizacyjnie i będzie się rozwijał... czy też zamkniemy europę na klucz i będziemy gnić i wegetować - a wtedy takich niezadowolonych i zgnuśniałych co zawsze na nie będzie tylko przybywać... wybór należy do was - dla mnie jest on jasny... a że ciężko? jasne ale żeby przesiąść się w wygodny samochód to trzeba sobie na niego zapracować a nie obrażać się, że ktoś inny już taki ma... ale to taka lużna dygresja....
Co do UE. Hmm. Ja ma wyrobiony sad. Tak dla Unii, ale nie teraz. W tej chwili jestesmy za biedni na to. Rzad spod znaku sierpa i mlota pcha sie za wszelka cene do Brukseli. Nie liczy sie z nikim i niczym. Coz poradzic. Nie mozna powiedziec jakie warunki zostalyby wynegocjowane za poprzedniej ekipy, ale pchanie sie za wszelka cene??? Nie tedy droga panowie i panie. Mnie tylko ciekawi, co Sz. P. Miller zrobi, gdy spoleczenstwo zaglosuje na NIE i frekfencja wyniesie w tym wypadku ponad 50%. To bedzie dopiero.
A jesli wejdziemy do Unii, to wcale moze nie byc tak zle. W wiekszosci Polakow ogarnela dziwna ksenofobia. Przez 45 lat bylismy pod rzadami zza wschodniej granicy. Moze to przez to. A moze to przez nasza Dume Narodowa. Heh. Zobaczymy co czas pokaze.
Dobra. Koncze. To moj chyba najdluzszy post. :)
Nazywam sie Milijon, dla przyjaciol banka ;)