1

Nie dotyczy to sprzętu Atari więc wsadziłem temat do działu różnosci .
Poszukuje obudowy z klawiaturą do CPC6128 ,klawa moze byc uszkodzona .Reszta części nieistotna .
Jeśli komus coś takiego zbywa proszę o info ,chętnie odkupie .

2

Przyjacielu jesli nie masz nic tresciwego do powiedzenia w danej sprawie to sobie podaruj rady typu "bywaja na allegro " bo to jest pierwsze miejsce gdzie się szuka takich sprzętów bez niczyich porad , o tym wie nawet mój 12 letni syn .

3

mam cos takiego - w wersji bodajze Hiszpanskiej;- z czego pamiec mnie nie myli w ukladzie AZERTY (?). Sprzedac - nie sprzedam, bo dostalem to jakos nagrode na party - moge sie za cos zamienic;- zwiazanego z Atari. Kasa odpada :)

Lokalizacja - Krakow;- wiec daleko do siebie nie mamy.

(szukam monitora Philips CM8833 II) :)

Kontakt: pin@usdk.pl

4

AZERTY to jak się nie myle francuski patent .
Rozumiem ze masz cały komp CPC, jeśli tak to szkoda go wybebeszać .Układ jest taki - dostałem kiedyś sprawnego CPC6128 ze zmasakrowaną obudowa i bez blachy od spodu klawiatury .Folia i same klawisze sa OK .
Kończę własnie rozbudowywać ten komputerek do 4MB tak zeby mi SymbOS ruszył . Oczywiście przy okazji będzie wymiana flopa na jakis normalny format dyskietki i założę inny ROM .Problem w tym ze nie ma niestety do czego tego wsadzic bo obudowa w kawałkach .
Mam jeszcze kompletne dwa inne kompy tego typu ,ale szkoda mi ich przerabiać bo stracą na wartości .
Pin odezwij się proszę do mnie na GG27408 - przedyskutujemy sprawę .
Zastanawiam się co mogę Ci zaoferować z Atari czego jeszcze nie masz ??
Monitorki P8833-II mam co prawda dwie sztuki ale sa dla mnie zbyt cenne zeby się ich pozbywać .