Panowie, kazdemu nie dogodzę, bo niektórzy chcą mieć tak, jak jest, a inni gdzie indziej. Następnie ze zbioru tych, którzy chcą gdzie indziej wyłoni się podzbiór tych, którzy chcą po lewo, a reszta po prawo (nie pomijam tych, którzy chcą nizej).
Większe zmiany wymuszą przepalcowywanie sporej części punbb i wprowadzania dodatkowych opcji do profilu, a tego mi się nie chce robić, chcociazby z tego powodu, ze kazdy upgrade forum doprowadzi do zamazania wprowadzonych przeze mnie zmian.
Wpadłem więc na następujące rozwiązanie dla osób uzywających dających się customizować przeglądarek. PISZEMY WŁASNY ARKUSZ STYLI!!! ph34r!
Osoby uzywające Internet Explorera mogą przestać czytać w tym miejscu, jako ze browser made in Microsoft nie obsługuje tzw. user-css.
Co nam potrzeba:
1. Chęci zmiany wyglądu linku "Pokaz nowe posty..."
2. Przeglądarki Mozilla Firefox / Mozilla / Netscape lub Opera
No to dajemy:
Mozille:
Otwieramy ulubiony edytor tekstu, tworzymy nowy dokument i wklejamy do niego:
/* modyfikacja linku "pokaz posty..." */
ul.conr li:first-child A {
font-weight: bold;
font-size: 13px;
}
I zapisujemy go pod nazwą usercontent.css w katalogu chrome z naszym profilem dla przeglądarki. U mnie jest to c:/documents and settings/dely/Dane Aplikacji/mozilla/firefox/profiles/jo512kae.default/chrome/.
Oczywiście jeśli mamy juz własny arkusz styli to po prostu dopisujemy do niego powyzszy kod. Restartujemy więc przeglądarkę i powinno wyglądać to tak:
Opery:
Równiez tworzymy plik, z tym ze moze on się nazywać dowolnie i moze się znajdować w dowolnym miejscu. Wystarczy wskazać go następująco: CTRL+F12 (Preferencje), Zaawansowane, Zawartość, Opcje stylów i wskazujemy "Mój arkusz stylów"
Oczywiście to co ja zaproponowałem nie musi być obligatoryjne. Osoby znające chociazby podstawy CSS mogą sobie zrobić np. czcionkę Comic Sans Serif 100pt czy tez tło w cegiełki ;)
Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.