1

Chodzi o ilość RAMu dostepnego "pod" ROMem w Atari ze stnadardową ilością pamięci.
Pomysł jest genialny w swojej prostocie, a zwieksza ilosc dostępnego "pod" ROMem RAMu aż o 8kb!!!

Wystarczy wlaczyć interpreter BASICa !! :)

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

2

A gdzie jest opcja 'nie wykorzystam bo pomysl jest niepraktyczny' ;-) ??

3

brakuje też: już wykorzystałem

4

Wiecie co? A może napisze ktoś MORTAL KOMBAT
Bo ostatnio łażę dziwnie wkurzony a nie chce mi się za każdym razem, gdy chcę komuś dofasolić, włączać grzyba.

w pijanym widzie życzy wszystkim dobrú nockú

miker

I Ty zostaniesz big endianem...

5

Nie rozumiem tej metody i nie piszę programów.

https://www.youtube.com/watch?v=jofNR_WkoCE

6

to ja proponuje jeszcze podlaczyc kardridz :)

przechodze na tumiwisizm

7

Szczerze mowiac nie lapie. W jakim obszarze ma sie pojawic ten dodatkowy RAM?

Bo generalnie wszyscy to od zawsze robia, dlatego dla nas to zaden zysk  8)

9

w Gdansku na dworcu mozna kupic swieze rogaliki........

gep/lamers^dial

10

Dwa razy hamburgera z kartą turbo. Szybko-szybko!  ;)

I Ty zostaniesz big endianem...

11

i zasmazka?

Prawdopodobienstwo, ze dotre na jakis zlot jest odwrotnie proporcjonalne do czestotliwosci marudzenia przelozonego i wprost proporcjonalne do czestotliwosci marudzenia brata.

12

chłopaki nie macie racji! przecież to JEST GENIALNE!

ps. Weźcie pod uwagę, że genialny Pecuś pisze w beju, więc dzięki temu ma 21kB ramdysku!!  :P

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

13

3psy przyszły...

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

14

... mała dawka THC i wszystko staje się nadwyraz zrozumiałe.

Kontakt: pin@usdk.pl

15

... mała dawka THC i wszystko staje się nadwyraz zrozumiałe.

a może raczej kilka taktów
tehatzy skrolplaj...?

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

16

Że też nikt nie wymyślił jeszcze formatu z rozszeżeniem *.THC
Gucwiński! Na co czekasz!

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

17

Że też nikt nie wymyślił jeszcze formatu z rozszeżeniem *.THC
Gucwiński! Na co czekasz!

A tu żeś palnął!
format .THC istnieje od dwóch miesięcy
i co ciekawe sam jestem jego autorem
jest to format sampli 8bit/mono
z kompresją stratną...
kompresor i player są na razie do dupy... ale 2:1 przy całkiem znośnej jakości to jest chyba coś... kwestia dopracowania pakera...
i wyrabia się w 15kHz...

18

A tu żeś palnął!
format .THC istnieje od dwóch miesięcy
i co ciekawe sam jestem jego autorem
jest to format sampli 8bit/mono
z kompresją stratną...
kompresor i player są na razie do dupy... ale 2:1 przy całkiem znośnej jakości to jest chyba coś... kwestia dopracowania pakera...
i wyrabia się w 15kHz...

Czemu karva jeszcze nic o tym nie wiem? Trzymanie kilkumegowych sampli na 80MB twardzielu nie jest zbyt wesołe, a tak zawsze 50% wolnego miejsca więcej.

19

tylko że wymaga wczytania całości do ramu... całość będzie opublikowana jak uda mi się zrobić dość szybki paker mniej więcej 5:1 bo wtedy będzie miało to sens.

20

tylko że wymaga wczytania całości do ramu... całość będzie opublikowana jak uda mi się zrobić dość szybki paker mniej więcej 5:1 bo wtedy będzie miało to sens.

Chcemy odgrywania bezpośrednio z twardziela!!  :twisted:

21

Chcemy odgrywania bezpośrednio z twardziela!!  :twisted:

to załóż sobie 816 :)
będzie dźwięk szesnastobitowy stereo