Chodzi o ilość RAMu dostepnego "pod" ROMem w Atari ze stnadardową ilością pamięci.
Pomysł jest genialny w swojej prostocie, a zwieksza ilosc dostępnego "pod" ROMem RAMu aż o 8kb!!!
Wystarczy wlaczyć interpreter BASICa !! :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
atari.area forum » Scena - 8bit » Genialna koncepcja zwiekszenia dostepnej pamięci RAM.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chodzi o ilość RAMu dostepnego "pod" ROMem w Atari ze stnadardową ilością pamięci.
Pomysł jest genialny w swojej prostocie, a zwieksza ilosc dostępnego "pod" ROMem RAMu aż o 8kb!!!
Wystarczy wlaczyć interpreter BASICa !! :)
A gdzie jest opcja 'nie wykorzystam bo pomysl jest niepraktyczny' ;-) ??
brakuje też: już wykorzystałem
Wiecie co? A może napisze ktoś MORTAL KOMBAT
Bo ostatnio łażę dziwnie wkurzony a nie chce mi się za każdym razem, gdy chcę komuś dofasolić, włączać grzyba.
w pijanym widzie życzy wszystkim dobrú nockú
miker
Nie rozumiem tej metody i nie piszę programów.
Szczerze mowiac nie lapie. W jakim obszarze ma sie pojawic ten dodatkowy RAM?
Bo generalnie wszyscy to od zawsze robia, dlatego dla nas to zaden zysk 8)
w Gdansku na dworcu mozna kupic swieze rogaliki........
Dwa razy hamburgera z kartą turbo. Szybko-szybko! ;)
i zasmazka?
chłopaki nie macie racji! przecież to JEST GENIALNE!
ps. Weźcie pod uwagę, że genialny Pecuś pisze w beju, więc dzięki temu ma 21kB ramdysku!! :P
3psy przyszły...
... mała dawka THC i wszystko staje się nadwyraz zrozumiałe.
... mała dawka THC i wszystko staje się nadwyraz zrozumiałe.
a może raczej kilka taktów
tehatzy skrolplaj...?
Że też nikt nie wymyślił jeszcze formatu z rozszeżeniem *.THC
Gucwiński! Na co czekasz!
Że też nikt nie wymyślił jeszcze formatu z rozszeżeniem *.THC
Gucwiński! Na co czekasz!
A tu żeś palnął!
format .THC istnieje od dwóch miesięcy
i co ciekawe sam jestem jego autorem
jest to format sampli 8bit/mono
z kompresją stratną...
kompresor i player są na razie do dupy... ale 2:1 przy całkiem znośnej jakości to jest chyba coś... kwestia dopracowania pakera...
i wyrabia się w 15kHz...
A tu żeś palnął!
format .THC istnieje od dwóch miesięcy
i co ciekawe sam jestem jego autorem
jest to format sampli 8bit/mono
z kompresją stratną...
kompresor i player są na razie do dupy... ale 2:1 przy całkiem znośnej jakości to jest chyba coś... kwestia dopracowania pakera...
i wyrabia się w 15kHz...
Czemu karva jeszcze nic o tym nie wiem? Trzymanie kilkumegowych sampli na 80MB twardzielu nie jest zbyt wesołe, a tak zawsze 50% wolnego miejsca więcej.
tylko że wymaga wczytania całości do ramu... całość będzie opublikowana jak uda mi się zrobić dość szybki paker mniej więcej 5:1 bo wtedy będzie miało to sens.
tylko że wymaga wczytania całości do ramu... całość będzie opublikowana jak uda mi się zrobić dość szybki paker mniej więcej 5:1 bo wtedy będzie miało to sens.
Chcemy odgrywania bezpośrednio z twardziela!! :twisted:
Chcemy odgrywania bezpośrednio z twardziela!! :twisted:
to załóż sobie 816 :)
będzie dźwięk szesnastobitowy stereo
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Scena - 8bit » Genialna koncepcja zwiekszenia dostepnej pamięci RAM.
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 66 zapytań