W telewizji na TVNsiedem właśnie leci film z 1984r. pt. "Płaszcz i szpada" (oryg. "Cloak & Dagger"). W jednej ze scen na początku filmu w pokoju pewnego klienta jest Atari 800 i pełno pudełek po róznych sprzętach od Atari (2*1050, A800 i inne nierozpoznane) a na ścianie wisi wielgachny plakat reklamujący konsolkę 2600. W dalszej części filmu jest sklep komputerowy gdzie jedynym sprzętem był chyba tylko ten spod znaku /|\ :) Na blacie kontuaru wystawione były pudełka z grami atarowskimi m.in. z "Moon patrol" i "Tempest". Niestety był także napis "Wyprzedaż gier video" :/ Muszę powiedzieć, że fajnie jest zobaczyć właśnie Atari z ówczesnych komputerków domowych. Jako ciekawostkę powiem, że głównym bohaterem jest dzieciak, który był później u Stevena Spielberga naczelnym kolegą E.T.
P.S. wiem, że temat "atari w mediach" był już poruszany i chciałem dokleić tego newsa do tamtego wątku ale jakoś nie mogłem go odnaleźć :(.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury