Witam wszystkich!
Chcialbym tylko troszke sie przedstawic, jako ze wlasnie zapisalem sie na forum ;-) Od zawsze bylem fanem Atari - swego czasu mialem 1040STFM rozbudowanego do 2.5 MB, potem Mega ST4. Moja pierwsza powazna praca w agencji reklamowej Marrow w Lodzi tez w duzym stopniu odbywala sie na Atari TT i oczywscie Calamusie. Mielismy az 5 TT-ek, 3 z 19" monitorami mono, 2 z 20" kolorowymi i kartami graficznymi, a wszystkie mialy karty sieciowe. Najbardziej wypasiona sztuka stala przy naswietlarce - 256 MB RAMu to w tamtym czasie (rok 1992) to byla rzadkosc - wowczas 1 MB kosztowal dzisiejsze 100 zl :-) Skladalismy wiele powaznych czasopism - min. PC World Komputer, Networld, Computerworld a nawet dwa pierwsze numery polskiego Macworlda(!!!) Niestety, wiadomo jak sie potem potoczyly losy naszej firmy, a wraz z tym i ja sie oddalilem od Atari. Zeby jednak pozostac "innym" bylem od tamtego czasu wierny Macowi ;-) Ale przyznam szczerze, ze w ostatnich latach nostalgia narastala we mnie. Dwa lata temu nawet kupilem wypasiona TT-ke z Matrixem TC-1208 i 32MB TT-Ram, niestety przesiadka na iMaca zintegrowanego z monitorem sprawila, ze zabraklo mi miejsca na dwa komputery kazdy z wlasnym monitorem i z ciezkim sercem, ale sprzedalem ten komplet. Teraz wyglada na to, ze sporo sie zmieni i bede mial wreszcie miejsce na drugi a moze 3 i 4 komputer, tym bardziej ze zostalo mi sporo dyskietek z programami, ktorych nie mialem serca sie pozbyc :-P I tak sobie szukam TT albo Falcona a przy okazji poszukiwan znalazlem i polskie forum Atari :-) Niestety przez lata wypadlem nieco z "obiegu" i musze teraz uzupelnic wiedze nt. tego co sie dzieje w swiecie Atari ;-) Milo wiec Was wirtualnie poznac i nie obiecuje aktywnej "tfurczosci", ale na pewno bede tu regularnie zagladal :-)
Sylwek
Atari is dead. Long live Atari!