Chwila nostalgii, sciagnałem sobie grę crusade for europe i zainstalowałem emulator atari na moim blaszaku i ... nie mogę odpalić gry, ponieważ koniecznym jest wpisanie kodów.
Ma ktoś może spis kodów?
Wątek raczej nie narusza prawa autorskiego, gra już chyba nie jest nim objęta?

pomyliłem nazwę gry, poprawna to crusade in europe, kody już mam, teraz potrzebna instrukcja :D

3

Chyba była w którymś z numerów Mojego Atari. Taka dwustronna, do odcięcia?

4

Crusade in Europe cheats and codes
Day Code
1 TORCH
2 GARDEN
3 GOODWOOD
4 BOLERO
5 MARKET
6 FRANKLIN
7 OMAHA
8 COBRA
9 DAVID
10 TANGO
11 ANVIL
12 TIGER
13 TOTALIZE
14 OVERLORD
15 SHERMAN
16 BLUECOAT

Conflict in vietnam

Day Code               Day Code
           --- ---------------    --- --------------
            1  JEB STUART               9  ATTLEBORO
            2  LE LOI                           10  NEVADA EAGLE
            3  WHITE WING               11  MAGON
            4  SILVER BAYONET     12  HENDERSON HILL
            5  PEGASUS                  13  MASHER
            6  MUSCATINE                14  CEDAR FALLS
            7  LAMSTON                  15  STARLIGHT
            8  MAMELUKE THRUST16  JUNCTION CITY

Decision In The Desert
Day
        Code
1       GYMNAST
2       ALEXANDER
3       BREVITY
4       AFRICA
5       MERCURY
6       SUBSTANCE
7       EXPORTER
8       VENICE
9       HERCULES
10      ACROBAT
11      SUPPLY
12      MARIE
13      LUSTRE
14      SPLICE
15      STYLE
16      PEDESTAL

Gry są cudowne i nadal grywalne - nie ma lepsiejszych strategii nawet na PC ( no, może gettysburgiem też z rąk Sida Meiera :) ).

--
Dhor/M.E.C.

5

wszystkop ladnie ... tyle tylko ze to prawie ta sama gra x3, a przynajmniej tak wyglada na pierwszy rzut oka (poza zmianami grafiki nie zauwazylm zbey sie czyms roznila)

dzięki za odzew,kody znalazłem gdzieś hen, poza granicami kraju :D
ale mam problem z wydawaniem poleceń klawiaturą (wiem, jak nakazać jenostce określoną aktywność, np. atak, ale nie wiem, jak wskazać cel) i z save'ami, chce mi się zapisyać na dyskietkę.

z nawigacją w grze nie mam już problemów, wystarczyło odpowiednio skonfigurować opcje w emulatorze i poczytać instrukcję :D, ale nie mogę poradzić sobie z zapisywaniem stanu  gry, próbuję i próbuję ....

8

To zapisuj stan całego emulatora.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

9

Albo odbezpiecz ATRa.

10

zapisałem stan emulatora, ale po wybraniu opcji "Load state", obraz ciemnieje i pojawia się komunikat ""Paused (f9 to continue)", wciskam F9 i nic się nie dzieje.

11

zagadka rozwiązana, poradziłem sobie, wystarczyło poszukać w opcjach programu :)

12 Ostatnio edytowany przez dhor (2006-07-11 22:04:20)

cedyn napisał/a:

wszystkop ladnie ... tyle tylko ze to prawie ta sama gra x3, a przynajmniej tak wyglada na pierwszy rzut oka (poza zmianami grafiki nie zauwazylm zbey sie czyms roznila)

Eh :) Przecież Crusade to lądowanie i walki w Normadii, Decision to walki w północnej Afryce, Conflict to Wietnam.
Jak dla mnie rozrzut tak mocny, że aż nie można zauważyć, że to różne miejsce i czas akcji :)

--
Dhor/M.E.C.