26

epi napisał/a:

Piguła: a czy player może wyglądać mniej-więcej tak: http://epith.fm.interia.pl/NP.ZIP ?

Właśnie po to chciałem aby program używał ext ramu (dla poszczególnych pluginów), ale fajnie by było aby działał również na atarce bez ext ramu (doczytywanie odpowiedniego plugina) - co przy korzystaniu z hdd nawet jeżeli będzie to wolny interfejs nie będzie przeszkadzało.  A wygląd hmm muszę wyciągnąć z szafy 1MB Atarke to obczaje... bo moja testowa ma tylko 576 które w zupełności mi wystarczają - jeżeli jest taki jak w neo dla Covoxa to mega wypas!

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

27

Pixel większy niż monitor, dobre! ;)

C-64 to fajny sprzęcior, SID wyjątkowy soundchip, ale zawsze jest odwieczny problem - "problem użytkownika"...

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

28

Bez flame-warsów tutaj, C= i JIL mają takie same pixle :)

: 404. Stopka not found

29 Ostatnio edytowany przez epi (2006-05-30 12:48:03)

Piguła: obczaj raz jeszcze tamten link, bo to co wstawiłem wcześniej nie było najnowsza wersją. Teraz sprawdziłem config i są tam 32 banki: 4x, 6x, 8x, ax, czyli nie 1MB a 576K właśnie. Nie pamiętam, od której strony się do nich dobiera, ale i tak na gołej 130tce powinien ruszyć. Wygląda jak wygląda, klawiszologia jest wypisana na ekranie, na razie obsługuje TMC, TM8, TM4 i ST7 (niekompilowany Sound Tracker 7 H. Cygerta).

edit:
Aha, na razie pluginy oczywiście ładowane są wszystkie na starcie, ale pomysł z doczytywaniem ich w trakcie wart jest zastanowienia. :)

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

30

eru napisał/a:

Przykłady:

Eru: zawsze lubiłem ten typ grafiki, tyle, że o ile pamiętam na atari nie było zbyt dużo tego rodzaju konwersji obrazków.

All I hear is the sound of me falling on the ground

31 Ostatnio edytowany przez Piguła/Shpoon (2006-05-30 18:11:25)

Epi powiem tak - wygląd bardzo mi się podoba! Zarówno samego menu jak i odgrywania.
Widzę tylko, że niestety programik cosik się wykrzacza na modułach TMC/TMC2
czasami mam jakieś trzaski i zniekształcenia... - oczywiście zapewne problemem jest tutaj wczesne stadium programu... ewentualnie moja atarki coś szaleje... ale ostatnio katowalem ją pod mega playerem i wszystko chodzilo miodzio...

Jeżeli zrobisz obsługę:
CMC/MPT/MPT DIGI/FC/TMC/TM8/TMC 2x to masz ode mnie interfejs gratis!

ps. Moje sugestie drugo planowe - możliwość wyboru banków (oraz ustawienia czy chcemy aby pluginy lądowały do ext ramu czy nie...), no i to co zauważyłem w obecnej wersji program --> musi być odpalony z głównego katalogu (przynajmniej chyba tam szuka pliku cfg) - chciałbym abyś dodał możliwość ustawienia katalogu gdzie znajdują się pluginy i wspomniany plik konfiguracyjny rozwiązać to można na wzór Twojego playera modów pod covoxa (maly instalator programu).

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

32

Piguła: plik konfiguracyjny jest poszukiwany w D:, więc wystarczy przed uruchomieniem takowy ustawić. Na razie nie ma instalatora, dlatego config jest na sztywno, ale jego budowa jest prosta, dlatego możesz spokojnie sobie w nim pomieszać według uznania.
Najpierw nagłówek:
        dta     c'NEO',$00,$90,$85
        dta     $01
Potem 16 bajtów określających kolory na ekranie.
Następny bajt to ilość używanych banków ext ramu, a po nim tyleż bajtów określających kody tychże banków (z wyłączonym ROMem, czyli parzyste).
Zaraz po kodach banków zapisana jest w ATASCII ścieżka do katalogu w którym znajdują się pluginy, zakończona bajtem 0. W dołączonym np.cfg jest to 'D1:', stąd problem.

Ostatni raz bawiłem się tym w czasach, kiedy TMC 2 jeszcze raczkował, a że format znacznie się różni, więc naturalnym jest, że nie posłuchasz. Natomiast jeśli chodzi o TMC 1.x, tylko jeden kawałek pinokia czasem źle startuje. ;) Poza tym czasem niektóre ścieżki wypadają przy przewijaniu, ale nie trafiłem jeszcze na muzaka, z którym byłyby problemy przy normalnym odtwarzaniu, a od prawie dwóch lat jest to jedyny soft którego używam do słuchania TMCków.

Aha. Pod klawiszem P masz edytor playlisty, shiftem w file selectorze możesz zaznaczyć większą ilość plików. :]

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

33 Ostatnio edytowany przez Piguła/Shpoon (2006-05-31 11:43:33)

problem okazal sie prozaiczny....

34 Ostatnio edytowany przez Pin (2006-06-08 08:05:06)

Piguła :) - ale nie zapominaj, by ogłaszając przetarg na program - ten nie wykrzaczył podkatalogów pod Sparta DOS X :) - czyli subdir dla MyDOS/Sparta - i coby komuś nie wpadło do głowy ograniczyć katalog do 64 wpisów - :D:D - jak ma to miejsce w MP2 :P

Epi - to teraz można już dołączyć NeoPlayer do instalki desktopu ?? :) - haha

Kontakt: pin@usdk.pl

35

Pinokio: NIEE!!! :P ;)

ps. Bardzo mnie kusi, żeby napisać, że tow. Piguła "zapomniał" po prostu włączyć Stereo, ale nie zrobię mu tego wstydu na forum. ;)

36

epi napisał/a:

ach tak - bo program został upubliczniony wyłącznie dla kol. Piguły :) haha

37

epi: no właśnie, dlaczego nie - przeca każdy zainteresowany i tak już toto zassał... :D

I Ty zostaniesz big endianem...

38

epi napisał/a:

ps. Bardzo mnie kusi, żeby napisać, że tow. Piguła "zapomniał" po prostu włączyć Stereo, ale nie zrobię mu tego wstydu na forum. ;)

Za dużo przełączników.....

39

epi mogłeś dać wykrywanie stereo, przeciez to banał :P

KMK
? HEX$(6670358)

40 Ostatnio edytowany przez epi (2006-06-11 19:20:18)

A, przepraszam, co to da, skoro nawet jak wykryję, że nie ma stereo, to nie rozmnożę cudownie czterech kanałów do ośmiu? ;)

A serio - to dobry pomysł. :)

miker: No właśnie, skoro już każdy zainteresowany sobie zassał, to po co jeszcze zaśmiecać instalkę desktopa programem, który nie dość, że wszyscy mają, to jeszcze jest niedorobiony?

41

Wszystkie programy są niedorobione.

KMK
? HEX$(6670358)

42

Ten jest niedorobiony z założenia.

43

Epi no to pracuj... i dorabiaj kolejne wytyczne!

44

lapiej coś innego zrobić - opisać dokładnie jak należy pisać plugin's - i każdy taki przed oficjalnym relase proszony do testów - do autora - itd. Może to jest sposób na player do (prawie) wszystkiego.

O ile jest sens rozwijania tej wersji - Epij - coś wspominałeś o tym niedorobieniu i z czego pamiętam faktycznie miało swój ukryty sens :)

45

Może byście przestali offtopikować i przenieśli dyskusję do innego wątku? :D

: 404. Stopka not found

46

Spoko, będą też pluginy do super hi-resowych produkcji. ;)

47

To sie nazywa umiejetnosc wrocenia tematu :)

48

Epi - jeszcze jedna rzecz mnie naszła - guzior do ciągłego powtarzania song'a i kolejny do zmiany numeru muzyczki (co ma miejsce np. przy CMC).

49

Pomysł godny uwagi. :)

50

Epi - a co sie dzieje przy zaznaczaniu z reakcją playera na klawisz SHIFT ?? - często jest tak, że naciśniesz - a nie zaznaczy. Chyba, że program działa szybciej, niż użytkownik :)