Pamietam, ze kiedys byl na Quast czlowiek, ktory zawsze przyjezdzal i sprzedawal po 20 zlotych koszulki z logo Atari. Czy ta osoba jest tu gdzies? I czy moze mi podac jakies wyceny zrobienia koszulek, np. 20 sztuk? Albo ma ktos jakies doswiadczenia w drukowaniu na koszulkach - i wie gdzie da sie to zrobic taniej?

Kaz/Rohar
Prowadzę stronę dla obłąkanych: http://atari.online.pl/

2

To Eijk sprzedawał zazwyczaj koszulki, ale były (sorry Eijk) tanie, ale nie za dobre.
Na allegro pełno ludzi oferuje różne nadruki, da się znaleźć taniej, ale na allegro łatwiej :)

: 404. Stopka not found

3

hej,

ja pracuje w firmie w ktorej robimy koszulki :)

mysle ze moglbym Ci pomoc

mamy dobre jakosciowo koszulki no i robimy na nich nadruk :)

co potrzebujesz?

moj mail: piotr@kni.com.pl

pozdr

Piotr

Falcon CT60, CTPCI z Radeon 9250, Ethernat
260 ST, 520 ST, 1040 STFM, Mega ST4, STacy, ST Book, 520 STe, TT 030, Mega STe
Jaguar CD + Catbox, Lynx MKI i MKII
65XE ultimate, stereo, 800 XL + 1010 +1050

4

Piter, za te koszulki z SV2k4 powinieneś spędzić 20 lat w kamieniołomach :D "Rozdźwięk" pomiędzy projektem a wykonaniem był jak odgległość Polski do Chin...

Ale ponoć człowiek uczy się na błędach? :D

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

5

Unikaj firmy która ma nick na allegro "supernadruk"... Miałem kiedys kupic u nich t-shirt i z moich obserwacji wychodzi na to, że po uzyskaniu kilku/kilkunastu negatywów zmieniaja konto, sprzedając cały czas te same koszulki/Commodore/Atari/. Odradzam też t-shirt promostars-ich trwałość i gramatura jest adekwatna do ceny, a bardzo często własnie na nich robi się nadruki. Mam i narzekam... :)

6

Hmm, chyba Nosty robił kiedyś koszulki, o ile dobrze pamiętam. Mopże puść do niego maila...?

Sikor umarł...

7

Jar-eck napisał/a:

Unikaj firmy która ma nick na allegro "supernadruk"... Miałem kiedys kupic u nich t-shirt i z moich obserwacji wychodzi na to, że po uzyskaniu kilku/kilkunastu negatywów zmieniaja konto, sprzedając cały czas te same koszulki/Commodore/Atari/. Odradzam też t-shirt promostars-ich trwałość i gramatura jest adekwatna do ceny, a bardzo często własnie na nich robi się nadruki. Mam i narzekam... :)

Ja od nich zakupilem w sumie 8 koszulek i nie mam powodu do narzekan, jakosciowo sa OK jak i rowniez nadruk po WIELOKROTNYM praniu trzyma sie dobrze. Dodam, ze nie mam z nimi nic wspolnego :) wiec to nie jest kryptoreklama :). Ale to fakt ze czesto zmieniaja nick na allegro, pierwsza koszulke kupilem od nich jak jeszcze mieli nick "rafsc", kolejne jako "superkoszulki", a teraz maja nick "supernadruk"

8

Grey: a pamietasz jak nie moglem doprosic sie o projekt :) a jak juz projekt byl to nie moglem koszulek zamowic bo nie wiadomo kto przyjedzie a kto nie ( nie znalismy rozmiarowki)  - malo czasu mielismy !

party juz sie zaczelo a my walczylismy z koszulkami ! :)

pozdr

Piter

Falcon CT60, CTPCI z Radeon 9250, Ethernat
260 ST, 520 ST, 1040 STFM, Mega ST4, STacy, ST Book, 520 STe, TT 030, Mega STe
Jaguar CD + Catbox, Lynx MKI i MKII
65XE ultimate, stereo, 800 XL + 1010 +1050

9

Jednego nie da sie zaprzeczyc jesli chodzi o koszulki z SV, kazda ma swoj indywidualny urok. :)

ślamk!

10

Ej! Ja za to śmiem twierdzić, że koszulki z sv2k4 to uwaga... NAJLEPSZE JAKIE MIAŁEM OKAZJE KUPIĆ NA JAKIMKOLWIEK ZLOCIE. Dobry materiał, bardzo trwały nadruk i w ogóle. Jakby jeszcze jakieś zostały to ja chętnie. Jeśli byłyby robione to poproszę o taką samą technikę druku i "model" materiału.

Natomiast koszulki z QuaSTa (szczególnie ostatnie) są bardzo słabe, a te z forevera / noise to już w ogóle poniżej krytyki. Po jednym praniu nadają się na mojego 3,5-letniego syna.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

11

Dely: jeden wniosek: staraj się o drugiego syna, bo po kolejnym praniu... ;)

Sikor umarł...

12

Hmm, będzie SV2k6 będą koszulki :D

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

13

Koszulkę można przygotować w bardzo prosty i szybki sposób samemu.
Oto instrukcja:
kupujemy: koszulkę, farbę akrylową (wodną), wałek lub pędzel, samoprzylepny papier do drukarki (zwykły)
drukujemy żądany wzór/napis
wycinamy dokładnie (nożykiem lub żyletką ) szablon
naklejamy na koszulkę
nanosimy farbę (pamiętając o podłożeniu np. tektury między dwie warstwy koszulki)
suszymy suszarką 2-3min
odklejamy szablon
Koszulkę można spokojnie prać w pralce ? nic się jej nie stanie :)

Jeśli chodzi o koszulki z naprawdę porządnym nadrukiem, to udało mi się taką tylko raz dostać, w jakimś londyńskim sklepie gdzieś ok. 8 lat temu. Nadruk wysokiej jakości, wypukły, błyszczący (srebrny), wygląda prawie jak logo na obudowie atari. Koszulka ma już swoje lata i jest mocno wyeksploatowana, ale jak jest nowa to te oferowane na allegro wyglądają jak jakaś nędzna amatorka ;)
http://img227.imageshack.us/img227/6072/dsc003268gb.jpg

14

Hmmm... Ja 2 lata temu swoje koszulki zaprojektowalem i zamowilem wykonanie kilkudziesieciu sztuk u tego goscia z Allegro (ktory caly czas sprzedaje koszulki z logo Atari na allegro).

I powiem, ze jesli chodzi o jakosc nadruku, to nosze te koszulki do dzisiaj (nawet mam jedna od niego na sobie wlasnie ;)
Napisy sa prawie nizniszczalne o ile sie nie pierze w pralce w bardzo goracej wodzie tylko recznie.
Natomiast gosc zwodzil mnie bardzo dlugo i czarowal z jednym wzorem 3-kolorowym, az w koncu przyznal sie, ze nie potrafi wykonac poprawnie takigo nadruku i oddal pieniadze. Ale moze od tamtego czasu zdobyl nowe umiejetnosci?
Inna sprawa to sama koszulka. Dobra koszulka o duzej gramaturze sporo kosztuje (>20zl nawet).