Jak w temacie - w Warszawie, na szczęśliwicach, w drugą lub w trzecią sobotę września jest planowany "piknik integracyjny" - to jest wiadomość pewna!!! Otrzymałem od kolegi propozycję, aby zorganizować tam stoisko Atari. Sprawa by wyglądała (mniej-więcej) tak: około 5-6 kompów z grami, w które mogłyby pograć dzieciaki (nasz sprzęt, prąd zapewniony), do tego może sią uda zorganizować jakiś Big-Screen (nie wiem, jak będzie z projektorem) i można puszczać cały dzień jakieś dema, zrobić konkursy itp... Potrzebuję chętnych do pomocy (na 100%) w takim przedwsięwzięciu, chętnie widziałbym Pibna z jego super-hiper dopaloną atarką. Jednym z punktów programu byłyby jakieś konkursy (może w Tekblasta), Quizy i wywiady ze scenowcami (mam nadzieję, że ktoś się zgłosi), jakaś historia Atari i Sceny w Polsce - tutaj prosiłbym z kolei kolegę X-sa o poprowadzenie tej części, jeśli mogę, oczywiście?
Cały plan imprezy jest do dogrania - konkretne rozmowy będę prowadził za około 1-2 tygodnie, tylko muszę wiedzieć, czy mogę liczyć na Waszą (fizyczną i moralną) pomoc...?
Mam też pomysł, aby rozreklamować nieco nasze strrony o Atari - druk jakiejś ulotki z adresami i krótkim opisem największych polskich stron (atari area, atari8 info, atariki). To byłyby jednak nasze wspólne koszty (trzeba by skalkulować, nie powinno wyjść jakoś drogo myślę). Chciałbym usłyszeć Wasze opinie i ewentualne deklaracje pomocy. Aha, możliwa jest też na miejscu giełda rzeczy atarowskich, gadżetów itp... Może jakaś licytacja na żywo...? Szczegóły są do ustalenia.
Co wy na to?
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.