Piguła: plik konfiguracyjny jest poszukiwany w D:, więc wystarczy przed uruchomieniem takowy ustawić. Na razie nie ma instalatora, dlatego config jest na sztywno, ale jego budowa jest prosta, dlatego możesz spokojnie sobie w nim pomieszać według uznania.
Najpierw nagłówek:
dta c'NEO',$00,$90,$85
dta $01
Potem 16 bajtów określających kolory na ekranie.
Następny bajt to ilość używanych banków ext ramu, a po nim tyleż bajtów określających kody tychże banków (z wyłączonym ROMem, czyli parzyste).
Zaraz po kodach banków zapisana jest w ATASCII ścieżka do katalogu w którym znajdują się pluginy, zakończona bajtem 0. W dołączonym np.cfg jest to 'D1:', stąd problem.
Ostatni raz bawiłem się tym w czasach, kiedy TMC 2 jeszcze raczkował, a że format znacznie się różni, więc naturalnym jest, że nie posłuchasz. Natomiast jeśli chodzi o TMC 1.x, tylko jeden kawałek pinokia czasem źle startuje. ;) Poza tym czasem niektóre ścieżki wypadają przy przewijaniu, ale nie trafiłem jeszcze na muzaka, z którym byłyby problemy przy normalnym odtwarzaniu, a od prawie dwóch lat jest to jedyny soft którego używam do słuchania TMCków.
Aha. Pod klawiszem P masz edytor playlisty, shiftem w file selectorze możesz zaznaczyć większą ilość plików. :]
Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.