witam, gdzie mozna kupić pasek do magnetofonu od silniczka do napedzania szpuli w magnetofonie, bo u mnie raz startuje szpula a raz nie ,albo zakreci a potem staje ,a silnik dalej pracuje.
13 lat temu
Atari 65 XE+Magnetofon XCA-12 +Joy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Pasek do magnetofonu XC-12
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam, gdzie mozna kupić pasek do magnetofonu od silniczka do napedzania szpuli w magnetofonie, bo u mnie raz startuje szpula a raz nie ,albo zakreci a potem staje ,a silnik dalej pracuje.
ja oddałem do Pewexu i naprawili :)
słuchajcie a wymieniułem pasek na gumke recepturke i chodzi bez problemu juz nie zatrzymuje sie ale wyskakuje error 0143?
a w normalnu jak chce gre odpalic pokazuje sie error 21 gdzie znajde liste błedów
Error 21? - A jak wgrywasz???
w normalu chciałem wgrac gre standardowo "cload" i jazda...
Przez CLOAD wczytujesz tylko to co jest w BASICu. Jeśli coś ci daje ERROR 21, to znaczy że wczytujesz do BSICa program binarny, co nie jest dobrym pomysłem.
Proponuję zatem zajrzeć do FAQ i skorygować swoje działanie, zanim adminom tego forum skończy się cierpliwość... :P
czytałem FAQ kilkakrotnie wczorej dziś i nadal nic az do teraz coś udało mi sie zdziałąc narazie jest hmm dostatecznie pozdrawiam ADMINÓW
Hasło DIAX i wyskoczy sklep elektroniczny (w miejscowości Bytom) pasków od ......
Nie są wyróżnione w KATEGORIACH, ale pełno ich w sklepie
Są i do stacji (przynajmniej pasują)
czytałem FAQ kilkakrotnie wczorej dziś i nadal nic az do teraz coś udało mi sie zdziałąc narazie jest hmm dostatecznie pozdrawiam ADMINÓW
To szczerze współczujemy. Jaśniej niż tu: http://atariki.krap.pl/index.php/FAQ#Obs.C5.82uga to chyba się już nie da... ;(
dzieki a pomoc juz wszystko opanowane wczytuje bez problemów troszke tzreba było pogrzebac i smiga tylko mam jedno pytanko laika( moze to nie ten dział i mnie Admini zbesztaja a co mi tam:D )
czy gry z KSO Turbo 2000 beda działaly na Turbo Blizzar?(Cartrige Phoenix)
a 143 to nie jakiś błąd odczytu czasem ??
No Hamerykę odkryłeś. :P
Konkretnie suma kontrolna się nie zgadza, co jest raczej prawdopodobne przy takich nierównościach przesuwu, jakich można się spodziewać po "gumce recepturce". ;)
mam pytanko do Was specjalistów
otóz
czy gdy mam mangetofon przerobiony na Turbo Blizzard czy moge na nim odpalić gry w normalu? bo gry w turbo chodzą bez problemu a gdy chce wgrac gre w normalu ( wyjmuje cartrige ) to podczas standardowego odpalenia wyskakuje boot error
czytałem w FAQ-ju czytałęm 10 razy i nie znalazlem tam nic o takim przypadku wiec pytam WAs osoby które siedza w tym od dawna?
Turbo Blizzard miał przełącznik Turbo-Normal, który pozwalał na wczytywanie programów w obydwu trybach. Jeżeli przełącznika nie ma, to bez małej przeróbki się to nie uda.
Uda się uda....
Turbo obsługuje urządzenia: C:, T:, oraz T2: działa bez przełącznika, chyba że wersja modułu (+ oprogramowanie) jest jakaś nie z tej planety, po prostu inna, ale nie spotkałem takiej.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Pasek do magnetofonu XC-12
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 60 zapytań