Witam.
Wygrzebałem z szafy mocno zakurzony sprzęt o nazwie Rambo -niegdyś popularną bazarowo-stadionową konsolkę :) To były gierki. Aż się łezka w oku kręci  :cry: Mógłby mi ktoś bardziej przybliżyć budowę tego wynalazku? Co i gdzie, może jakieś schematy.
Jeszcze pytanko: Czy możliwe byłoby zgranie całej zawartości pamięci (gdziekolwiek ona się znajduje) np. na dysk ?

2

Rambo? - jakiś poboczny klon Atari 2600 (ZTCW żadna rewelka).

co do gierek, emulatorów i takich tam - luknij tutaj:

http://www.atariage.com/software_search … temID=2600

I Ty zostaniesz big endianem...

3

ja tez widzialelem taki emulator nesa

4

a mi kiedys tez wpadlo w lapy cos "atari 2600 compatible" ale elektronika pokrywala sie 1:1 z orginalem  ( czyt. ze schematami na stronie j.soboli)

5 Ostatnio edytowany przez BenjiAtarowiec (2006-05-25 10:09:15)

Też mam takie cudeńko jak 'Rambo'. Od czasu do czasu zagram w tą konsolkę żeby do końca nie okryła się kurzem ;).
Na oryginalnym opakowaniu (kartonowe pudło) jest napisane coś o firmie Atari, więc to chyba nie jest tak do końca 'podróbka na maxa'  :/

6

Pewnie "Atari Compatible" ;)

Sikor umarł...

7

A co tam jest napisane? Pewno jakas sciema :)
Kiedys widzialem taka konsole, tylko ze w slot nie dalo sie wlozyc orygnalenego carta od 2600. W sumie na sile to moze by i wlozyl ale po rozkreceniu okazalo sie ze to jest tylko pusty slot. Nie bylo zadnego polaczenia z bebechami konsolki :) Gry byly zapisane w romie.

8

Ja mielem kiedys wlasnie 2600 podrobe  i tez nie bylo jak wlozyc karta... ;)

9 Ostatnio edytowany przez BenjiAtarowiec (2006-05-31 09:39:25)

Znalazłem pudełko. Ale to chyba nie jest pudełko od mojego 'Ramba'.
A oto to co tam jest napisane:

'TV GAME 2600 COMPATIBILE
TELEVISION COMPUTER SYSTEM
Turn your television into challenging and exciting adventure for you and your family. The ATARI Video Computer Console attaches easily to your television set and lets you choose from the largest and most popular selection of video games in the world. Games that bring together lightning-fast action, spectacular sound and graphics, and intrigning game design. Educational games that stimulate the mind and spark the imagination. The 2600 Video Computer Console - a new world in home entertainment.'

Na pudełku widnieje napis '999 built-in games', a na samej grze '256 built-in games'. Nie liczyłem, ale pewnie jest mniej. Oryginalne kartridże od Atari2600 wchodzą bez zarzutów.

BenjiAtarowiec napisał/a:

Nie liczyłem, ale pewnie jest mniej.

Nie no jasne że tylu tam tajwańczycy nie upchnęli :). To tak jak z grami na Pegasus'a - pisze że 9999999 (i jeszcze więcej 9), a tyle to i na NES'a nie wyszło.

Rambo
bambo
no i w czambo!