Witam. W magazynie 'Tajemnice Atari' znalazłem artykuł o TOSie (4/92). Na pierwszy rzut oka wydał mi się super. Szybko wpisałem listingi DATA i ... kupa. System zbytnio nie działał. Wgrał się, obsługiwał wszystkie RAMdyski, RAMfile, itp., ale nie chciał wgrywać pliki z kasety w formacie turbo, ani zapisywać, a jak już zapisał to i tak nie odczytał. Po prostu cały urok prysł. Przepisałem raz jeszcze, myśląc, że popełniłem bląd. Wtedy odnalazłem poprawki i ulepszenia do niego (TA 11-12/92). Znowu modyfikacja nużących listingów DATA. I znowu nic. I tu mam pytanko - czy TOS wogóle działa?! I co z tą kompatybilnością z T2000 - chodzi tylko o sprzętową przeróbkę, czy format też?! Pozdrawiam.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje