TeBe-mu i Vidolowi naleza sie brawa, a nie durne komentarze. Autor watku prosi o pomoc w testowaniu NAPISANEJ gry, a w oddzewie dostaje kopa, ze mogl napisac cos innego, ze gry logiczne sa sux, ze... itd. Przeciez nie prosil o opinie o grze, tylko konretna pomoc. Dlatego do wszystkich malkontentów: **** you. Tym bardziej, ze TeBe i Vidol znani sa ze swojego podejscia, ze nie wypuszczaja zadnej "kaszany" i gra bedzie na poziomie.

TeBe i Vidol - u mnie macie po piwie.

Kaz/Rohar
Prowadzę stronę dla obłąkanych: http://atari.online.pl/

27

Kaz, pojaw sie na quascie :)

28

tebe napisał/a:

Pisanie na forach o Atari nie ożywi go , ożywią go programy które napiszecie, a czytajac większość w/w wypowiedzi wychodzi na to że zamiast napisać coś łatwiej jest mleć ozorem, czy coś sensownego z tego wyniknie ?

Zupełnie się z tobą zgadzam TeBe, zapodeślij gierę, chętnie rzucę okiem.

All I hear is the sound of me falling on the ground

29

Ej ciecie. Odczepić się od bebego, akurat On robi tu najwięcej z Was.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

30

poproszę też o gierce na krzynkę i-mejl.

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

31

Sikor sporo leveli przetestował, w sumie 40 zostało sprawdzonych, zostalo do sprawdzenia niecałe 60 z zakresu <41..99>

Jak tak dalej pójdzie to gra zostanie przetestowana i będzie mogła trafić do "tłoczni" :)

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

32

uzupelnij wypowiedz:

pieprzeni [A]! rece precz od [b]! to jedyny prawdziwy [C] ktory zrobil wiecej dla [D] niz ktorykolwiek z was!

[A] - komunisci / malkontenci
[b] - ojca dyrektora / tebego
[C] - patriota / atarowiec
[D] - polski / atari

myslalem, ze to nie onet i ze przynajmniej wsrod znajomych mozna miec odmienne zdanie i nie zostanie sie zmieszanym...

zauwazcie, ze zadna wypowiedz tzw. 'malkontentow' nie byla obrazliwa. stwierdzenie, ze nowych gier logicznych jest mnostwo a wszelkich innych nie, jest jak najbardziej prawdziwe i jezeli jest szansa, ze nastepny projekt nie bedzie klonem/portem to warto taki temat poruszyc.

w odpowiedzi zapachnialo fanatyzmem i urazona duma - nieslusznie.

przepraszam tebego, ze nie lubie odswiezanych wieloletnich pomyslow chocby nie wiem jak profesjonalnie byly wykonane. i zeby bylo jasne, krytyce nie podlega wykonanie ("chodzi ... o To jakiej jakości jest port tej gry, o To że Wy malkontenci nie zrobilibyście takiej gry w takim stylu i za 100 lat") tylko wybor tematu do realizacji. czasami krytyka mobilizuje autora do stworzenia w przyszlosci czegos niepowtarzalnego i chcialbym, zeby tak to rozumiec.

luzna mysl: az strach pomyslec ze po epoce gier logicznych na g2f nastapi era VBXE i bedziemy musieli przerabiać te wszystkie rzeczy jeszcze raz ;)

kaziu: rozwin mysl "**** you" bo nie rozumiem.

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

33

Możesz mieć odmienne zdanie, podobnie jak i inni malkontenci, ale trudno pogodzić się ze zdaniem kogoś kto nic nie robi, tylko miele ozorem, AXE wybacz ale kojarzysz mi sie tylko jako "kolekcjoner" postów na tym forum no i może jeszcze z Golden AXE :). Jeśli nie podobają Ci sie gry logiczne masz szansze to zmienić.

*- TeBe/Madteam

34

TEBE podeslij mi gierkę na maila

35

w podobnym tonie wypowiadaly sie rowniez inne osoby i to zdecydowanie bardziej produktywne niz ja, a jakos nie slyszalem merytorycznej odpowiedzi. skoro moja opinia nie jest godna uwagi to mysle, ze przynajmniej odniesiesz sie do pozostalych.

z drugiej strony powiedz mi dla kogo tworzysz gry na atari? dla koderow, ktorzy mogliby na zasadzie "napisz se" samodzielnie stworzyc takie gierki jakich zapragna, czy dla zwyklych userow? i kolejna rzecz - czy uwazasz, ze nie grajacy koder lepiej oceni gre od gracza nie potrafiacego kodowac? moze i nie zasluzylem sie dla atari pisaniem programow ale wierz mi, ze przez 19 lat jego uzywania zeby zjadlem na grach.

totalnie luzna mysl: "z punktu, majac na uwadze, ze ewentualna krytyka moze byc, tak musimy zrobic, zeby tej krytyki nie było... tylko aplauz i zaakceptowanie." - w sam raz zamiast "wiosna lato jesien zima" albo jako kolejna zasada regulaminu ;)

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

36

Napewno trzeba pochwalić TeBe i Vidola za zapał i produktywność, ale czy jeżeli piszę, że przejadły mi się gry logiczne to jest jakiś grzech ? No chyba mam prawo mieć swoją opinię i wygłaszać ją tutaj... rozumiem, że dzisiaj każda nowa produkcja na atari to rarytas i tu chylę czoła za wkład pracy. Ale czy to oznacza, że mam pisać, że uwielbiam gry logiczne i odczuwam ich niedosyt ?

37

cos czuje ze nastepnym razem vidolini da gierke do testowania bartkowi albo irkowi, a szanowne grono bedzie ja moglo zobaczyc w kolejnym numerze abbuca...

przechodze na tumiwisizm

38

jak czytam to forum to sie zastanawiam dlaczego ciagle mi sie chce cos robic na dzatari....

39

tak jakby opinia laika miała sie liczyć

*- TeBe/Madteam

40

vidol: przesadzasz, w koncu wiecej bylo entuzjazmu niz krytyki.
nie chodzi o to, ze nie doceniam twojego i tebe wkladu w atari, wrecz przeciwnie, doceniam i szanuje go jeszce bardziej. szkoda tylko, ze taki potencjal jaki posiadacie idzie w kierunku ogranych i wykonanych juz wczesniej pomyslow.
sam chetnie pogralbym w cos, co nie znudzi mi sie po 15 minutach, bo przeciez logicznopodobnych produkcji z przesuwaniem klockow/kamieni mamy tyle, ze kazdemu moze sie przejesc. nawet doskonale zrealizowana gra z lepsza grafika, muzyka, ale oparta na starym pomysle nie bedzie miala takiej samej grywalnosci jak pierwowzor.
z reszta daawno temu ktos w odniesieniu do dem napisal "dosc juz shadebobow, kefren barow i wektorkow w jednej ramce" i jak wiadomo mial racje.
nie traktujcie kazdego krytycznego zdania jako zniechecenia, ale jako inspiracje i motywacje do dalszej pracy.

a wlasciwie, to tylko moje zdanie. decyzja i tak nalezy do autorow, wiec skoro powiedzialem co mysle, wsadzam morde w kubel.

41 Ostatnio edytowany przez tatqoo (2006-04-18 22:09:48)

jak dla mnie, to po parunastu minutach testowania stwierdzam, że gra wciąga...

...więcej shadebobów i kefren barów ...

42

nie , no jak słuchm takich wypowiedzi to faktycznie nie chce mi się już nic kodować - rozumiem że wszyscy wymagaja czegoś konkretnego ale jeśli ktoś znjadzie czas , chęci oraz to wszystko sfinalizuje to chyba nie ma w tym nic złego. Nie chcecie w to grać to nikt was nie zmusza - ale sama krytyka na pewno nie spowoduje że nagle wszyscy zaczną pisać zajebiste gierki ... bądź dema.

43

coś czuję, że jak się lamersi spod pieluch wygrzebią, to jakies video na ten temat powstanie /.../

44

tatqoo napisał/a:

stwierdzam, że gra wciąga...
...więcej shadebobów i kefren barów ...

wychodzi, ze znowu jestem w mniejszosci :( ale w koncu mamy demokracje. kazdy moze powiedziec, co mu lezy na sercu i kazdy moze to zignorowac :)

swiety: chyba niechcacy stalem sie najbardziej opiniotworcza osoba na forum. mea culpa. :D

tatqoo napisał/a:

jakies video na ten temat powstanie

nie wywoluj geparda z lasu!

45

Levele 1-55 są "po przejściu". Reszta: in test ;)

Sikor umarł...

46

Sikor ty naprawdę chyba masz baaaardzoooo duzo czasu :)

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

47

Piguła: tak, w sumie testowałem - jak do tej pory - około 3 godzinki, w tym jakieś 20-25 minut ostatnie 10 leveli, jakie przeszedłem. Na razie na emulcu (sejwy dla TeBego), potem przyjdzie czas na real Atari... ;)

Sikor umarł...

48

a moze jakas publiczna beta ?

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

49 Ostatnio edytowany przez Sikor (2006-04-20 08:23:38)

Mały upgreat infa: levele 1-65 sprawdzone ;) Zaraz testuję 65-75 ;)
------------
Hmm, teraz to już są sprawdzone poziomy do 75-go włącznie... TeBe, szykuj wersję finalną - pozostało 25 do sprawdzenia ;) In test...
------------
Hmm, do 85 ;) Pozostało tylko 15-scie ;)
------------
Wczoraj skończyłem na 93-cim (92 sprawdzone) i musiałem przerwać. Pozostało 7 do sprawdzenia ;)

Sikor umarł...

50

Sikor dalej niz do 97 nie dojdziesz no chyba ze Tebe podeslal Ci poprawiona wersje. Ogolnie gratuluje zapalu i wytrwalosci.