ja powiem tylko, ze od Pasia nikt nic nie przejmnie - mimo ze chlopina zapracowana. Nie ma drugiego z taka wiedza. ot co.
co do xegsa - ze standartowym mmu nie dziala kmk/idea. tzreba zrobic inneo. Za zgoda Pasia moge poslac plik dla gala 16v8, bo cos takowego istnieje. (dzieki Pasiu)
co do kmk w srodku atari to trzeba laczyc
- 16 polaczen a0-a15
- 8 polaczen do-d7
- mpd
- rw
- 02
- extsel
- reset
- 5V
-gnd
czyli raptem 31 polaczen (jezeli ktos chetny moge zrobic lopatologiczne HOWTO)
do tego pstryczek kmk on/of....i robi sie roboty na ok. 3 h - zeby to mialo rece i nogi. ww sygnaly mozna znalez w wielu miejscach atarki i ich podlaczenie wewn. kompa nie koliduje z innymi dopalkami. Ja mam po kolei :sdx, arc, aki, covox, stereo, sio2ide, kmk, sio2pc, reset.... tak wiec na wszytsko jest miejsce ale......czas, czas..
co do ulozenia kmk/idea w xe fajne wydaje sie miejsce nad modulatorem - klawiatura po zalozeniu opiera sie o gniazdo eproma i sramu. Robilem tak Pigulastemu i moze sam Pigula rzuci jakim zdjeciem. w xegsie jest wiecej /niby/ miejsca ale jak sie ma juz doplaona atarke to trzeba sie naglowkowac zeby wszystko zmiescic.
ps. jak ktos chce miec zrobiona atarke, to juz na allegro nie kupi - przynajmniej nie od mnie.....
serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/ @Grey