Chcialbym zamowic od razu 2 sztuki VBXE (zakladajac ze aloo wygra konkurs, moze laoo napisze to co mowilem?;). Aby nie bylo! Moge zaplacic z gory...
A w przypadku masowego projektu by pigula - Piggul informuj na bierzaco!:)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chcialbym zamowic od razu 2 sztuki VBXE (zakladajac ze aloo wygra konkurs, moze laoo napisze to co mowilem?;). Aby nie bylo! Moge zaplacic z gory...
A w przypadku masowego projektu by pigula - Piggul informuj na bierzaco!:)
jest duza szansa ze zajmę się produkcją tej zbawki, odpowiedni sprzęt juz do mnie leci kurierem, ale pcb mogę zamówić najwcześniej dopiero w połowie kwietnia... fundusze....
moja wypowiedz w tym topicu bedzie krotka: JA PIERD...........szacunek.
jestem chetny na 1sztuke
ps. a co z xegsem ? malo miejsca po stereo..
Wyglada jak robione na jakims studyjnym mikserze video. Troche trudno przywyknac ;)
przypominam, że jestem DRUGI :) (w kolejce) :) -
... a tak na serio - można by dostosowac do tego trs desktop. Jak by to jeszcze przypalic o te 14 mhz od Pasia?? - hehe - szybsze od emulatora wraz z F7 i za razem "przyjazna" platforma do pracy na starym sofcie.
przypominam, że jestem DRUGI :) (w kolejce) :) -
etam najpierw polnoc potem poludnie :-) wiec sobie troche poczekasz ;P
Stryjek - sam sobie poczekasz :) :P :D - noperzy w drugiej kolejności :P:P:P:P :D
Ekhm ... kolejka ? Co co ?
:)
Dostałem 5 szt. DAC. Razem mam ich już 9 luzem. Proszę żebrać sample HI1178JCQ z Intersila.
Po 5 szt dają.
Najpierw delikatna zmiana PCB.
Powiedzcie mi tylko, czy może być ta konfiguracja drugim portem joya ?
Bo to jest nie całkiem fajne - trzeba wylutować kondensatory filtrujące (z nimi nie działa) a poza tym jak podłączyć
joystick to mogą być kwasy ... nie popsuje się, ale może np. się wyłączyć.
Dely: pracuj dalej :)
a do mnie sample jeszcze nie dotarły ehhhh....
Pigula: powinieneś dostać od intersila e-mail z danymi Twojego zamówienia, po zalogowaniu na ich stronie zobaczysz status zamówienia (czy wysłane) i numer przesyłki kurierskiej (DHL) a na stronie DHL możesz sprawdzić gdzie to teraz jest. Spokojnie - przesyłka idzie parę dni....
wszystko na dobrej drodze... przesyłka opuściła punkt tranzytowy w USA.. także pewnie do wtorku dotrze....
Bo to jest nie całkiem fajne - trzeba wylutować kondensatory filtrujące (z nimi nie działa) a poza tym jak podłączyć
a jest rozwiązanie alternatywne ?? - osobiście caly czas uzywam 2 portu dla myszy, a pierwszego dla joy'a. Może by inaczej rozwiazac ten problem - rejestry np. powyżej $d0xx, czy gdzie tam bylo mowione, oraz dodatkowy przelącznik ze SPRZĘTOWĄ blokadą zapisu ?? (coby przypadkiem fpga się nie "przeprogramowala" po uruchomieniu jakiegoś programu). Podobny problem miałem np. z ARCCLOCK'iem - do czasu zalożenia wspomnianej blokady. Po prostu niektore programy powodowały zapis do zegara śmieci - lub jego zwieche.
Dla portu joya jestem na nie - jesli oczywiście dobrze zrozumiałem temat :)
Drugi port joya to zło. ja mam 2 podłączone cały czas.
Electron, zrobiłeś taki profi sprzęt, to nie rób kichy na samym końcu; jeśli potrzebujesz portu joysticka do programowania tego, to po prostu dołóż układ I/O i port i po sprawie. Niewątpliwie konieczność ZEPSUCIA (bo do tego się rzecz sprowadza) jednego z portów joysticka zmniejszy liczbę chętnych na to cacko.
... choć by i przeszkadzało by mi to maxymalnie przy TRS desktop - a myślałem o zaadaptowaniu możliwości VBXE dla GUI, że nie wspomne już o usuwaniu kondziorów z płyty - bez sensu ten joy na maxa.
Absolutnie opcja z portem joya odpada. To, co napisał draco: Electron, zrobiłeś taki profi sprzęt, to nie rób kichy na samym końcu;
Jestem tego samego zdania. I koniecznie należy pamiętać o lokalizacji gdzieś w obszarze $D0xx zamiast $D6xx !
Dzięki za opinie. Też mam wrażenie, że to kicha. Po prostu musiałem "gdzieś" podłączyć linie programujące (już po zamontowaniu płytki w kompie), padło na port joysticka. Teraz to przemyślę. D0xx dla rejestrów może być jako opcja - trzeba wtedy mieszać na płycie kompa i to nie z winy vbxe, po prostu inaczej się nie da.
Albo zrobię osobny port programujący (znowu problem: pod jakim adresem), albo poszukam jeszcze czegoś w komputerze ... ale tam chyba nic mądrego już nie znajdę. Obaczym.
I dlatego właśnie jest 90% a nie 100% projektu.
ciekawe, jak VBXE zareagowalo by na przedluzenie "tasmą" podstawki spod GTIA - coż - malo już mam miejsca w XEGS...
A tak poza konkursem: electron, dlaczego z kondensatorami nie działa, co one przeszkadzają? :)
Electron: jak D0xx będzie jako opcja to ludzie z racji swojego lenistwa będą montować to pod D6xx i będzie kicha, gdy część VBXE będzie chodzić pod $D0xx a część pod $D6xx, choćby z racji tego, że koderzy są leniwi i nie będą robić uniwersalnych procedur, tudzież nie będą mieli okazji przetestować softu na wersji z $D0xx. A chyba głupio byłoby, gdyby część softu działała pod jednym z $D0xx a część $D6xx, dlatego TERAZ jest JEDYNA I NIEPOWTARZALNA OKAZJA ŻEBY TO USTANDARYZOWAĆ.
mac: tak, tak, wiem. :)
drac030: kondki przeszkadzają ponieważ obniżają dopuszczalną częstotliwośc sygnałów na liniach, w efekcie nie da się prawidłowo skonfigurować fpga. Bez nich nie ma żadnego problemu.
Pin: nie kombinuj ;-)
i to jest racja. Jeśli chodzi o wypracowanie standartu - lepiej zrobić to raz, a dobrze. Ja tam zaczekam - lepiej później nie miec problemow ...
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Video Board XE - projekt w 90% zakończony
Wygenerowano w 0.038 sekund, wykonano 53 zapytań